Húsételek

Hagymásrostélyos,ahogyanaztkell

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

Hozzávalók
A sült hagymához
800 g
vöröshagyma
4 ek
liszt
olaj
A rostélyoshoz
4 szelet
200 grammos rostélyos
só, bors
2 ek
olaj
A mártáshoz
100 ml
száraz fehérbor
20 g
hideg vaj
3 ek
mustár
A körethez
1 kg
krumpli
1 ek

Elkészítés

A hagymás rostélyoshoz a vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva, 5-6 perc alatt médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.

hagymás rostélyos

A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.

hagymás rostélyos

Ha a rostélyos készen van, krumplit cikkekre vágjuk, majd sós vízben forrás után még 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük a krumplit, jól lecsöpögtetjük, és a bő olajban ropogósra sütjük. A rostélyost a sült hagymával megpakolva és mártással meglocsolva, a sült krumplival körítve tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Cowboy rostélyos whiskey-s fűszervajjal és házi ketchuppal

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

 
 

www.streetkitchen.hu

Milyen a tökéletes rostélyos? Szerintünk, omlós, éppen jól sült, és nagyon hagymás! Hát, ez a recept pont ezt mutatja meg nektek.

Hozzávalók

4 személyre
A sült hagymához
800 g
vöröshagyma
4 ek
liszt
olaj
A rostélyoshoz
4 szelet
200 grammos rostélyos
só, bors
2 ek
olaj
A mártáshoz
100 ml
száraz fehérbor
20 g
hideg vaj
3 ek
mustár
A körethez
1 kg
krumpli
1 ek

A hagymás rostélyoshoz a vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva, 5-6 perc alatt médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.

hagymás rostélyos

A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.

hagymás rostélyos

Ha a rostélyos készen van, krumplit cikkekre vágjuk, majd sós vízben forrás után még 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük a krumplit, jól lecsöpögtetjük, és a bő olajban ropogósra sütjük. A rostélyost a sült hagymával megpakolva és mártással meglocsolva, a sült krumplival körítve tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Cowboy rostélyos whiskey-s fűszervajjal és házi ketchuppal

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

 
 

Ha tetszett a Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept