Hirdetés

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
olaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
só, bors
500 g felezett sárgaborsó
1 ½ l víz
1 tk pirospaprika
1 ek liszt

A sült hagymához

4 fej vöröshagyma
100 ml olaj
1 mk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

A menzás idők kihagyhatatlan klasszikusa, amit nem feltétlenül kell újragondolni. Mi sem tettük, inkább megmutatjuk nektek, hogy otthon hogyan tudjátok úgy megcsinálni, hogy utána megnyaljátok mind a 10 ujjatokat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
232
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
olaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
só, bors
500 g felezett sárgaborsó
1 ½ l víz
1 tk pirospaprika
1 ek liszt

A sült hagymához

4 fej vöröshagyma
100 ml olaj
1 mk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A főzelékhez a hagymát finomra vágjuk, és egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd ha felforrt, hozzáadjuk a sárgaborsót, majd felöntjük a többi vízzel és puhára főzzük benne a borsót. Addig főzzük, míg a legtöbb szem szétfő és főzelékes állaga lesz.

A lisztet és a pirospaprikát elkeverjük csomómentesre 1 ek olajban, majd hozzáadjuk a főzelékhez és 3 perc alatt készre forraljuk. A végén ízlés szerint füstaromával is ízesíthetjük a főzeléket.

A sült hagymához a hagymákat 1×1 centis kockákra vágjuk, és a forró olajban megpirítjuk. Megsózzuk és addig pirítjuk amíg karamellizálódik. Néhány csepp vízzel  lehűtjük és megszórjuk a pirospaprikával.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?