Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sárgaborsófőzelék sült hagymával

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
50 ml olaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
só, bors
500 g sárgaborsó
2 ½ l víz
1 ek liszt
100 ml víz

A sült hagymához

4 fej vöröshagyma
100 ml olaj
1 mk pirospaprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sárgaborsófőzelék sült hagymával

A menzás idők kihagyhatatlan klasszikusa, amit nem feltétlenül kell újragondolni. Mi sem tettük, inkább megmutatjuk nektek, hogy otthon hogyan tudjátok úgy megcsinálni, hogy utána megnyaljátok mind a 10 ujjatokat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
50 ml olaj
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
só, bors
500 g sárgaborsó
2 ½ l víz
1 ek liszt
100 ml víz

A sült hagymához

4 fej vöröshagyma
100 ml olaj
1 mk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A főzelékhez a hagymát finomra vágjuk, és az olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd ha felforrt, hozzáadjuk a sárgaborsót, majd felöntjük a többi vízzel és puhára főzzük benne a borsót. Addig főzzük, míg a legtöbb szem szétfő és főzelékes állaga lesz. A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez és 3 perc alatt készre forraljuk. A végén ízlés szerint füstaromával is ízesíthetjük a főzeléket.

A sült hagymához a hagymákat 1×1 centis kockákra vágjuk, és a forró olajban megpirítjuk. Megsózzuk és addig pirítjuk amíg karamellizálódik. Néhány csepp vízzel  lehűtjük és megszórjuk a pirospaprikával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások