Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g felezett sárgaborsó
- 1 ½ l víz
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek liszt
A sült hagymához
- 4 fej vöröshagyma
- 100 ml olaj
- só
- 1 mk pirospaprika
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g felezett sárgaborsó
- 1 ½ l víz
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek liszt
A sült hagymához
- 4 fej vöröshagyma
- 100 ml olaj
- só
- 1 mk pirospaprika
A sárgaborsó-főzelékhez a hagymát finomra vágjuk, és egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd ha felforrt, hozzáadjuk a sárgaborsót, majd felöntjük a többi vízzel és puhára főzzük benne a borsót. Addig főzzük, míg a legtöbb szem szétfő és főzelékes állaga lesz.
A lisztet és a pirospaprikát elkeverjük csomómentesre 1 ek olajban, majd hozzáadjuk a főzelékhez és 3 perc alatt készre forraljuk. A végén ízlés szerint füstaromával is ízesíthetjük a főzeléket.
A sült hagymához a hagymákat 1×1 centis kockákra vágjuk, és a forró olajban megpirítjuk. Megsózzuk és addig pirítjuk amíg karamellizálódik. Néhány csepp vízzel lehűtjük és megszórjuk a pirospaprikával.
Ha tetszett a sárgaborsó-főzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!