Hirdetés
Green Kitchen

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonya-püréhez

3 db édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
30 g vaj
só, bors

A zöldségekhez

1 db cékla
1 szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 szál szárzeller
olaj
30 g vaj
1 ág kakukkfű
só, bors

A húshoz

400 g sertésszűz
só, bors
olaj
40 g vaj
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár (lehetőleg dijoni)
1 csokor petrezselyem
½ marék bazsalikom
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Nemcsak színeiben, de ízében is bombasztikus. Amikor nekiálltam elkészíteni, még én sem gondoltam, hogy ilyen szuper étel sül ki belőle. Ezzel tuti mindenkit levesztek a lábáról!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonya-püréhez

3 db édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
30 g vaj
só, bors

A zöldségekhez

1 db cékla
1 szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 szál szárzeller
olaj
30 g vaj
1 ág kakukkfű
só, bors

A húshoz

400 g sertésszűz
só, bors
olaj
40 g vaj
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár (lehetőleg dijoni)
1 csokor petrezselyem
½ marék bazsalikom
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Édesburgonya-püré

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és a fokhagymával és a kakukkfűvel feltesszük főni. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, kiszedjük a kakukkfüvet, és a fokhagymával együtt, egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Beleteszünk 30 gramm vajat, sózzuk, borsozzuk.

Sült zöldségköret

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor kisebb darabokra vágva meg is főzhetjük, csak így más állagot és színt kapunk.

A répát mindig 90 fokot forgatva, srégen felvágjuk – mintha ki akarnánk hegyezni –, majd lobogó vízben előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük meg teljesen, maradjon kissé ropogós. A paprikát, a zellert és az időközben megsült céklát is feldaraboljuk, majd egy serpenyőt felhevítünk egy kis olajjal és kb. 30 gramm vajjal, és beledobjuk a zöldségeket. Melléteszünk egy ág kakukkfüvet, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk.

Sertésszűz sütése

A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát kérgesítjük, kicsit megkapatjuk. Ha szép kérget kapott a hús, kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük 5 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a tepsiből, és újra pihentetjük 5 percet. A maradék vajat felhevítjük a serpenyőben, dobunk mellé 1-2 ág kakukkfüvet, egy gerezd fokhagymát és ebben az aromatizált vajban sütjük még 1-2 percet a húst, folyamatosan locsolgatva azt. Végül bekenjük a húst a mustárral, majd beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

A kész sertésszüzet tetszőleges méretre vágjuk, majd a pürével és a zöldségekkel tálaljuk.

sertésszűz édesburgonyapürével
Zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével

Ha tetszett a zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások