Hirdetés
Bespájzolva

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonya-püréhez

3 db édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
30 g vaj
só, bors

A zöldségekhez

1 db cékla
1 szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 szál szárzeller
olaj
30 g vaj
1 ág kakukkfű
só, bors

A húshoz

400 g sertésszűz
só, bors
olaj
40 g vaj
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár (lehetőleg dijoni)
1 csokor petrezselyem
½ marék bazsalikom
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Nemcsak színeiben, de ízében is bombasztikus. Amikor nekiálltam elkészíteni, még én sem gondoltam, hogy ilyen szuper étel sül ki belőle. Ezzel tuti mindenkit levesztek a lábáról!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az édesburgonya-püréhez

3 db édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
30 g vaj
só, bors

A zöldségekhez

1 db cékla
1 szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 szál szárzeller
olaj
30 g vaj
1 ág kakukkfű
só, bors

A húshoz

400 g sertésszűz
só, bors
olaj
40 g vaj
1 - 2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár (lehetőleg dijoni)
1 csokor petrezselyem
½ marék bazsalikom
1 kis csokor snidling
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Édesburgonya-püré

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és a fokhagymával és a kakukkfűvel feltesszük főni. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, kiszedjük a kakukkfüvet, és a fokhagymával együtt, egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Beleteszünk 30 gramm vajat, sózzuk, borsozzuk.

Sült zöldségköret

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor kisebb darabokra vágva meg is főzhetjük, csak így más állagot és színt kapunk.

A répát mindig 90 fokot forgatva, srégen felvágjuk – mintha ki akarnánk hegyezni –, majd lobogó vízben előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük meg teljesen, maradjon kissé ropogós. A paprikát, a zellert és az időközben megsült céklát is feldaraboljuk, majd egy serpenyőt felhevítünk egy kis olajjal és kb. 30 gramm vajjal, és beledobjuk a zöldségeket. Melléteszünk egy ág kakukkfüvet, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk.

Sertésszűz sütése

A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát kérgesítjük, kicsit megkapatjuk. Ha szép kérget kapott a hús, kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük 5 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a tepsiből, és újra pihentetjük 5 percet. A maradék vajat felhevítjük a serpenyőben, dobunk mellé 1-2 ág kakukkfüvet, egy gerezd fokhagymát és ebben az aromatizált vajban sütjük még 1-2 percet a húst, folyamatosan locsolgatva azt. Végül bekenjük a húst a mustárral, majd beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

A kész sertésszüzet tetszőleges méretre vágjuk, majd a pürével és a zöldségekkel tálaljuk.

sertésszűz édesburgonyapürével
Zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével

Ha tetszett a zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások