Hozzávalók
- 2 db salottahagyma
- 100 ml whiskey
- 115 g vaj
- só
- bors
- 2 szelet rostélyos (3-4 cm vastag)
- 1 ág friss rozmaring
Házi ketchup:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk chilipehely
- 1 csokor friss koriander
- ½ tk mustárpor
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- só
- 100 ml almalé
- 2 hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
- 50 g barna cukor
- 2 ek almaecet
Hozzávalók
- 2 db salottahagyma
- 100 ml whiskey
- 115 g vaj
- só
- bors
- 2 szelet rostélyos (3-4 cm vastag)
- 1 ág friss rozmaring
Házi ketchup:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk chilipehely
- 1 csokor friss koriander
- ½ tk mustárpor
- 1 tk frissen őrölt fekete bors
- só
- 100 ml almalé
- 2 hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
- 50 g barna cukor
- 2 ek almaecet
A házi ketchuphoz:
Egy nagy edényben felmelegítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, a zellerszárat és a fokhagymát és addig főzzük, alkalmanként megkeverve, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé nem válik, kb. 6-7 percig. Sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a koriandert, a chilipelyhet és a fekete borsot. Főzzük, amíg a paradicsompüré elkezd sötétedni, ekkor hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a barna cukrot, a mustárport, az almaaecetet és az almalevet, Főzzük, időnként megkeverve, amíg kissé besűrűsödik, kb. 50-55 percig. Ha kicsit kihűlt egy szitán átpasszírozzuk. Ezután irány a hűtő és sokáig eláll, ha marad…