Hirdetés
Bespájzolva

Huevos Rancheros, a farmerek tojásai

Hozzávalók

2
főre
+

A raguhoz

1 fej vöröshagyma
3 - 4 db paradicsom
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 - 2 db kaliforniai paprika
1 szál kolbász (haladóknak chorizo)
római kömény/koriander
füstölt pirospaprika
chili
Tabasco

Az összeszereléshez

tortilla-lap
tojás
koriander, petrezselyem
savanyított jalapeno
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Huevos Rancheros, a farmerek tojásai

A pajzán cím ellenére ne gondoljatok semmi rosszra, hiszen Mexikó-szerte Tijuanatól Guadalajaráig mindenhol ezt a csodát fogyasztják reggelire. A recept egy örök klasszikust elevenít fel, ráadásul a reziduális konyhaművészetet alapul véve ti is bármikor összedobhatjátok akár egy másnapos ébredés után is könnyedén.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A raguhoz

1 fej vöröshagyma
3 - 4 db paradicsom
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 - 2 db kaliforniai paprika
1 szál kolbász (haladóknak chorizo)
római kömény/koriander
füstölt pirospaprika
chili
Tabasco

Az összeszereléshez

tortilla-lap
tojás
koriander, petrezselyem
savanyított jalapeno
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Kezdésnek összedobjuk a ragou-t, ehhez kezdésnek felkockázzuk a vöröshagymát és a kolbászt, majd egy kevés olívaolajon (vagy ha bátrak vagyunk, a kolbász leendő zsírján) elkezdjük megsütni, de figyeljünk, nehogy megégjen. Ha ez megvan, jöhet rá az apróra vágott paradicsom és a fokhagyma is, majd ezután a felszeletel kalipapi is. Normális emberek egy kis vizet is adnának hozzá, mi viszont a folyadékot sörrel pótoljuk, így most is ez fog történni.
Ha eléri a kellően sűrű, de még valamennyire folyós állagot, mehetnek rá a fűszerek, azaz só, bors, római kömény, az izgalom kedvéért füstölt paprika, valamint a csípős ízek szerelmeseinek csili és Tabasco. Ha beálltak az ízek, húzzuk le a tűzről, és pörögjünk fel, mert máris a finisbe értünk!

Egy üres serpenyőben kicsit átmelegítjük a tortillát, ha ez megvan, kiszedjük, majd kis olaj, és beleütünk egy tojás, tükör formában elkészítve.

A tortilla-lapra rámerünk egy emberes adag ragou-t, a tetejére pedig óvatosan érkezik majd a tükitoji. Apróra vágott petrust és koriandert szórunk rá, savanyított jalapeno-karikákkal díszítjük. Utána pedig imába foglaljuk a Street Kitchen nevét, hogy ilyen jó receptet mutatott nekünk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások