Húsételek

Húsgolyókmézes-mustárosmártásban

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Hozzávalók
A húsgolyókhoz
500 g
darált sertéshús
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
½ csokor petrezselyem
só, bors
1 ek
gluténmentes liszt
15 g
laktózmentes vaj a sütéshez
A mártáshoz
½ fej hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
szerecsendió
1 tk
mustár
1 tk
méz
1 ek
gluténmentes liszt
150 ml
laktózmentes tejszín
½ csokor petrezselyem
A körethez
½ fej brokkoli
½ fej karfiol
só, bors
olívaolaj

Elkészítés

A húsgolyókhoz a darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a többi hozzávalót is. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, felhevítjük a vajat a serpenyőben, rárakjuk a húsgolyókat, és lepirítjuk őket. Kiszedjük egy papírtörlőre.

A serpenyőben visszamaradt vajon üvegesre pirítjuk a mártáshoz való, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, mehet hozzá a méz, a mustár, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, összekeverjük, és egyet forralunk rajta. Hozzáforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is van. 

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A húsgolyókat a mártással és a sült zöldségekkel tálaljuk.

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Viszonylag gyors, és nagyon finom ebéd vagy akár vacsi is lehet ezekből a húsgolyókból. Krémes, tejszínes, mézes-mustáros mártás, fűszeres húsgolyók és egy egészséges köret. Nem is kell ennél több. :)

Hozzávalók

2 - 3 főre
A húsgolyókhoz
500 g
darált sertéshús
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
½ csokor petrezselyem
só, bors
1 ek
gluténmentes liszt
15 g
laktózmentes vaj a sütéshez
A mártáshoz
½ fej hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
szerecsendió
1 tk
mustár
1 tk
méz
1 ek
gluténmentes liszt
150 ml
laktózmentes tejszín
½ csokor petrezselyem
A körethez
½ fej brokkoli
½ fej karfiol
só, bors
olívaolaj

A húsgolyókhoz a darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a többi hozzávalót is. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, felhevítjük a vajat a serpenyőben, rárakjuk a húsgolyókat, és lepirítjuk őket. Kiszedjük egy papírtörlőre.

A serpenyőben visszamaradt vajon üvegesre pirítjuk a mártáshoz való, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, mehet hozzá a méz, a mustár, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, összekeverjük, és egyet forralunk rajta. Hozzáforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is van. 

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A húsgolyókat a mártással és a sült zöldségekkel tálaljuk.

Húsgolyók mézes-mustáros mártásban

Ha tetszett a Húsgolyók mézes-mustáros mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept