A húsgolyókhoz a darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a többi hozzávalót is. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, felhevítjük a vajat a serpenyőben, rárakjuk a húsgolyókat, és lepirítjuk őket. Kiszedjük egy papírtörlőre.
A serpenyőben visszamaradt vajon üvegesre pirítjuk a mártáshoz való, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, mehet hozzá a méz, a mustár, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, összekeverjük, és egyet forralunk rajta. Hozzáforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is van.
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A húsgolyókat a mártással és a sült zöldségekkel tálaljuk.
