A mézes szezámmagos csirke elkészítését azzal kezdjük, hogy a csirkecombfilét 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy keverőtálban elkészítjük a panírt. Ehhez összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a tojást, majd felöntjük a vízzel, és simára keverjük.
Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, majd nagy lángon felhevítjük. A kikevert panírral teszteljük az olaj hőfokát, és amikor egyből feljön a felszínre, közepes fokozatra kapcsolunk, és a csirkét egyenként a panírba mártogatva kisütjük. Amikor picit sárgul már a bunda, kivesszük és lecsepegtetjük.
Ezt követően a panírozott csirkét ismét beletesszük az olajba sülni. Azért fontos a kétszeri sütés, mert a köztes lecsepegtetéskor kicsit lehűl a panír, elkerülve az odaégést, míg a második sütésnek köszönhetően biztosan nem marad nyers a húsunk. Miután szép ropogósra sültek, lecsepegtetjük és félrerakjuk a csirkét.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután a vizet felmelegítjük egy wokban, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, a sót és a cukrot, kicsit forraljuk, és hozzácsorgatjuk a mézet. Összeforraljuk, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadunk 1 evőkanállal a sütéshez használt olajból.
Beledobjuk a megsült csirkéket, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és alaposan összeforgatjuk. Az elkészült kínai mézes csirkét főtt rizzsel tálaljuk.
Mézes-szezámmagoscsirke
A kínai büfék sztárkajája, a kínai szezámmagos csirke megérkezett hozzánk is Mengyi jóvoltából, és hát az van, mint mindig, hogy ez sokkal jobb. ;)
A mézes-szezámmagos csirke az egyik legnépszerűbb ázsiai étel, és nem véletlenül: ropogós falatok, ragacsos-mézes máz, pirított szezámmag és egy kevés gyömbér, ami felteszi az ízvilágra a koronát. A méz természetes édes íze tökéletesen kiegyensúlyozza a sós és savanykás jegyeket, így ez az étel akkor is működik, amikor valami gyors, ázsiai hangulatú vacsorára vágysz otthon.
Hozzávalók
A mázhoz
A bundához
A tálaláshoz
Elkészítés
A mézes szezámmagos csirke elkészítését azzal kezdjük, hogy a csirkecombfilét 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy keverőtálban elkészítjük a panírt. Ehhez összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a tojást, majd felöntjük a vízzel, és simára keverjük.
Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, majd nagy lángon felhevítjük. A kikevert panírral teszteljük az olaj hőfokát, és amikor egyből feljön a felszínre, közepes fokozatra kapcsolunk, és a csirkét egyenként a panírba mártogatva kisütjük. Amikor picit sárgul már a bunda, kivesszük és lecsepegtetjük.
Ezt követően a panírozott csirkét ismét beletesszük az olajba sülni. Azért fontos a kétszeri sütés, mert a köztes lecsepegtetéskor kicsit lehűl a panír, elkerülve az odaégést, míg a második sütésnek köszönhetően biztosan nem marad nyers a húsunk. Miután szép ropogósra sültek, lecsepegtetjük és félrerakjuk a csirkét.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ezután a vizet felmelegítjük egy wokban, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, a sót és a cukrot, kicsit forraljuk, és hozzácsorgatjuk a mézet. Összeforraljuk, és amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadunk 1 evőkanállal a sütéshez használt olajból.
Beledobjuk a megsült csirkéket, megszórjuk a pirított szezámmaggal, és alaposan összeforgatjuk. Az elkészült kínai mézes csirkét főtt rizzsel tálaljuk.

Tálald frissen főtt jázminrizzsel, szórd meg extra szezámmaggal, és élvezd, ahogy a ropogós csirke és az édes máz minden falatnál mosolyt csal az arcodra.
Még több ázsiai klasszikus Mengyitől, ami tetszeni fog, ha bejött a kínai szezámmagos csirke:
Ha tetszett a mézes-szezámmagos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-J7Vsn2.webp)