Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
2 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
60 ml víz
Hozzávaló kipipálva
240 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Illatos-omlós csirke

Az illatos-omlós csirke egy igazi klasszikussá vált a Magyarországon található kínai éttermek körében. Elkészítése igazán egyszerű, és anyósom szerint frissen kisütve bőven felveszi a versenyt a rántott csirkével!
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
2 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
60 ml víz
Hozzávaló kipipálva
240 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót, a tojást és a vizet egy tálban simára keverjük. Az így kikevert tésztának sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztánál. A csirkemellet hosszában vékony, 5 mm-es szeletekre vágjuk. Kicsit ki is klopfolhatjuk, hogy mindenhol egyenletesen lapos legyen. 

A sütéshez egy mély serpenyőt válasszunk, aminek az átmérője elég széles ahhoz, hogy egy csirkeszelet hosszában elférjen. Beleöntünk 4 ujjnyi olajat, és közepes lángon felhevítjük. Úgy tudjuk ellenőrizni az olaj hőfokát, hogy egy csepp panírtésztát csöppentünk a serpenyőbe, és amikor az 3 másodpercen belül feljön az olaj felszínére, kezdődhet a sütés! 

A csirkeszeletet beleforgatjuk a tésztába, majd kicsit lecsepegtetve rakjuk a forró olajba. A panír lepje el a hús minden oldalát, de csak vékony réteg legyen, hogy átsüljön. 2 percig sütjük az egyik oldalát, míg aranysárgává nem válik, majd egy csipesszel megforgatjuk. További 1 percet követően készen is van az illatos-omlós csirke. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. Megismételjük a folyamatot a többi csirkeszelettel is. 

Frissen ajánlott fogyasztani, mivel később már nem lesz olyan ropogós. Felszeleteljük a csirkét, megszórhatjuk őrölt szecsuáni bors és só keverékével, majd hasábburgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 5 perc
  • Összesen: 15 perc
illatos-omlós csirke
Illatos-omlós csirke

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több kínai klasszikus Mengyitől:

Csípős-savanyú leves

Gong bao csirke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?