Húsételek

Pankopulykamellsajtszósszalésceruzababbal

Panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal

Hozzávalók
250 g
pulykamellfilé
100 g
liszt
3 db
tojás
só, bors
100 g
panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A sajtszószhoz
100 ml
UHT tej
150 g
edami sajt
só, bors
1 mk
fokhagymapor
1 tk
keményítő
A körethez
50 g
vaj
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
ceruzabab
100 ml
víz
só, bors
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A sajtszószhoz a tejet felmelegítjük, majd lassan hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy mindig elkeverjük közben, míg fel nem oldódik. Fűszerezzük, majd a végén egy kevés vízben kikevert keményítőt is hozzámelegítünk, míg kellően be nem sűrűsödik.

A pulykamellfilét hosszában felszeleteljük, majd először lisztbe, majd sózott-borsozott tojásba, végül panko morzsába forgatjuk, és 170 fokos olajban 4-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Egy kevés vaj és olaj keverékén átpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a ceruzababot, majd felöntjük egy kevés vízzel, és addig pároljuk-hőkezeljük, kavargatva-rázva, míg meg nem puhul a bab. Végül hozzáadjuk a citrom levét is.

Egy tányérra szedünk a babból, mellétesszük a rántott húst, és utóbbit gazdagon meglocsoljuk a sajtszósszal.

Panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha ti is úgy gondoljátok, hogy karácsonyra kell némi változatosság, de a rántott hús sem árt, akkor ez a recept kifejezetten tetszeni fog, ráadásul ízletes bab és lágy sajtszósz is csatlakozik a kulináris élvezetekhez!

Hozzávalók

2 főre
250 g
pulykamellfilé
100 g
liszt
3 db
tojás
só, bors
100 g
panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A sajtszószhoz
100 ml
UHT tej
150 g
edami sajt
só, bors
1 mk
fokhagymapor
1 tk
keményítő
A körethez
50 g
vaj
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
ceruzabab
100 ml
víz
só, bors
0.5 db
citrom leve

A sajtszószhoz a tejet felmelegítjük, majd lassan hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy mindig elkeverjük közben, míg fel nem oldódik. Fűszerezzük, majd a végén egy kevés vízben kikevert keményítőt is hozzámelegítünk, míg kellően be nem sűrűsödik.

A pulykamellfilét hosszában felszeleteljük, majd először lisztbe, majd sózott-borsozott tojásba, végül panko morzsába forgatjuk, és 170 fokos olajban 4-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Egy kevés vaj és olaj keverékén átpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a ceruzababot, majd felöntjük egy kevés vízzel, és addig pároljuk-hőkezeljük, kavargatva-rázva, míg meg nem puhul a bab. Végül hozzáadjuk a citrom levét is.

Egy tányérra szedünk a babból, mellétesszük a rántott húst, és utóbbit gazdagon meglocsoljuk a sajtszósszal.

Panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a panko pulykamell sajtszósszal és ceruzababbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése