Húsételek

Rántotttarja,sajtosmagvasbundában

Rántott tarja, sajtos magvas bundában

Hozzávalók
4 szelet
tarja
(2-3 cm vastag)
só, bors
olaj a sütéshez
sült krumpli a tálaláshoz
A bundához
200 g
liszt
A tojásos részhez
4 db
tojás
20 g
parmezán
só, bors
3 ek
liszt
A magvas részhez
4 ek
zsemlemorzsa
4 ek
pirítatlan tökmag
2 ek
pirítatlan szezámmag
4 ek
pirítatlan napraforgómag

Elkészítés

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz külön-külön összekeverjük a hozzávalókat. Ezután a hagyományos módon bebundázzuk a húst: először lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül a magvas morzsába forgatjuk. Ezután közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni, oldalanként 4-5 percet, majd feljebb vesszük a hőt, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Sült krumplival tálaljuk.

Rántott tarja magvas bundában

www.streetkitchen.hu

A tarját nem szokták sokszor rántani, de ez a magos bunda csodálatosan állt neki. Bár ezt a kaját is szinte bármilyen húsból csinálhatjátok, szerintem adjatok egy esélyt a tarjának is!

Hozzávalók

4 főre
4 szelet
tarja
(2-3 cm vastag)
só, bors
olaj a sütéshez
sült krumpli a tálaláshoz
A bundához
200 g
liszt
A tojásos részhez
4 db
tojás
20 g
parmezán
só, bors
3 ek
liszt
A magvas részhez
4 ek
zsemlemorzsa
4 ek
pirítatlan tökmag
2 ek
pirítatlan szezámmag
4 ek
pirítatlan napraforgómag

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz külön-külön összekeverjük a hozzávalókat. Ezután a hagyományos módon bebundázzuk a húst: először lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül a magvas morzsába forgatjuk. Ezután közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni, oldalanként 4-5 percet, majd feljebb vesszük a hőt, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Sült krumplival tálaljuk.

Rántott tarja magvas bundában

Ha tetszett a Rántott tarja, sajtos magvas bundában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept