Húsételek

Rozélibamellcéklásburgonyapüréveléssültmézesédesköménnyel

Rozé libamell céklás burgonyapürével és sült mézes édesköménnyel
liba recept

Hozzávalók
A húshoz
2 db
libamell
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A burgonyapüréhez
600 g
burgonya
5 ek
céklapüré
(kb. 1-2 db céklából)
só, bors
Az édesköményhez
2 db
édeskömény
só, bors
1 - 2 ek
méz
1 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
1 csokor
ánizskapor
(kisebb)
1 - 2 ek
vaj

Elkészítés

Az édesköményt cikkekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk mézzel, olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd átnyomjuk egy krumplinyomón. Kikeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A libamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, sózzuk, borsozzuk, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Tálaláskor ánizskaporral díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A céklával színezett krumplipürétől nagyon menő lesz a tálalás, úgyhogy akár randikajának is tökéletes választás. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult fogás - ha pontosan úgy készítitek a libát, ahogy leírtam, garantált a szaftos végeredmény!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
2 db
libamell
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A burgonyapüréhez
600 g
burgonya
5 ek
céklapüré
(kb. 1-2 db céklából)
só, bors
Az édesköményhez
2 db
édeskömény
só, bors
1 - 2 ek
méz
1 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
1 csokor
ánizskapor
(kisebb)
1 - 2 ek
vaj

Az édesköményt cikkekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk mézzel, olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd átnyomjuk egy krumplinyomón. Kikeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A libamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, sózzuk, borsozzuk, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Tálaláskor ánizskaporral díszítjük.

Ha tetszett a Rozé libamell céklás burgonyapürével és sült mézes édesköménnyel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept