Húsételek

Sonkás-tormáshúsvétihasé

Sonkás-tormás húsvéti hasé

Hozzávalók
Hozzávalók
1 db
főtt kötözött húsvéti sonka
2 - 3 db
tojás
2 gerezd
nagyobb fokhagyma
bors
szerecsendió
2 csipet
kakukkfű
1 db
nyers torma
1 csomag
A kenéshez:
1 db
tojás
A szóráshoz:
szezámmag/egész mák/köménymag

Elkészítés
A sonka bőrös részét eltávolítjuk a húst pedig nagyobb darabokra vágjuk. Aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk, ügyelve arra, hogy ne pépet hanem apróra vágott sonkát kapjunk. Hozzákeverünk 2 tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket és ha túl száraznak bizonyulna a töltelék, nyomatunk bele még egy tojást. A tormát megtisztítjuk, lereszeljük és egy nagy marékkal a töltelékhez keverünk belőle. A leveles tésztát keresztben 4 egyenlő részre vágjuk.
A négy téglalap hosszabbik oldala mentén az egyik felére halmozzuk egy sávban a tölteléket, kevés tojással lekenjük a másik felét és hosszanti irányban feltekerjük a tésztát, hogy jól körbeölelje a tölteléket. Kb 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk a tekercset. Ugyanezt megismételjük a többi tésztacsíkkal is. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk az így elkészült hasékat, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a választott maggal és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

Na, ezt a receptet imádni fogjátok, ha nem vagytok azok az órákig konyhában álló, pepecselős típusok. Húsvétkor a torma és a sonka az egyik legjobb kombó, most pedig ebből a kettőből egy isteni húsvéti hasét dobtunk össze.

Hozzávalók

35 darabhoz
Hozzávalók
1 db
főtt kötözött húsvéti sonka
2 - 3 db
tojás
2 gerezd
nagyobb fokhagyma
bors
szerecsendió
2 csipet
kakukkfű
1 db
nyers torma
1 csomag
A kenéshez:
1 db
tojás
A szóráshoz:
szezámmag/egész mák/köménymag
A sonka bőrös részét eltávolítjuk a húst pedig nagyobb darabokra vágjuk. Aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk, ügyelve arra, hogy ne pépet hanem apróra vágott sonkát kapjunk. Hozzákeverünk 2 tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket és ha túl száraznak bizonyulna a töltelék, nyomatunk bele még egy tojást. A tormát megtisztítjuk, lereszeljük és egy nagy marékkal a töltelékhez keverünk belőle. A leveles tésztát keresztben 4 egyenlő részre vágjuk.
A négy téglalap hosszabbik oldala mentén az egyik felére halmozzuk egy sávban a tölteléket, kevés tojással lekenjük a másik felét és hosszanti irányban feltekerjük a tésztát, hogy jól körbeölelje a tölteléket. Kb 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk a tekercset. Ugyanezt megismételjük a többi tésztacsíkkal is. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk az így elkészült hasékat, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a választott maggal és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Ha tetszett a Sonkás-tormás húsvéti hasé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept