Fantasztikus desszertek

Epres-bazsalikomoskalácstiramisu

Epres-bazsalikomos kalácstiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
150 g
cukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
500 g
mascarpone
A kalácsréteghez
300 - 400 g
maradék kalács
6 - 700 ml
kávé
3 - 4 ek
amaretto
Az epres püréhez
500 g
eper
(friss)
2 tk
porcukor
pár csepp citromlé
4 - 5 levél
friss bazsalikom
A tetejére
4 ek
holland kakaópor
pár szem eper

Elkészítés

A kalácsokat babapiskóta alakúra vágjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A felkockázott epret egy gyorsforralóba tesszük a cukorral és a citromlével, 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beletépkedjük a bazsalikomot, és ugyanannyi ideig hagyjuk rotyogni még. Átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. 

Epres-bazsalikomos kalácstiramisu

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral és a vaníliával, és egy tálban, vízgőz felett felmelegítjük. Ezután addig habosítjuk, amíg ki nem hűl. Külön tálban a mascarponét is kihabosítjuk, majd belekeverjük a tojásos keveréket. 

Ezután rétegezzük: a kávéban elkeverjük az amarettót, belemártjuk a kalácsokat, és lerakjuk az első réteget. Jöhet a krém fele, az eperpüré fele, majd a maradék kávéba mártott kalács, a maradék eper, végül pedig a krém. Hűtőbe tesszük minimum másfél órára. Kakaóporral megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az eper és a bazsalikom elválaszthatatlan páros, egy tiramisuban meg főleg! Nagyon feldobja ezt az amúgy is tökéletes sütit, úgyhogy bátran álljatok neki.

Hozzávalók

1 közepes tepsihez
A krémhez
3 db
tojás
150 g
cukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
500 g
mascarpone
A kalácsréteghez
300 - 400 g
maradék kalács
6 - 700 ml
kávé
3 - 4 ek
amaretto
Az epres püréhez
500 g
eper
(friss)
2 tk
porcukor
pár csepp citromlé
4 - 5 levél
friss bazsalikom
A tetejére
4 ek
holland kakaópor
pár szem eper

A kalácsokat babapiskóta alakúra vágjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A felkockázott epret egy gyorsforralóba tesszük a cukorral és a citromlével, 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beletépkedjük a bazsalikomot, és ugyanannyi ideig hagyjuk rotyogni még. Átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. 

Epres-bazsalikomos kalácstiramisu

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral és a vaníliával, és egy tálban, vízgőz felett felmelegítjük. Ezután addig habosítjuk, amíg ki nem hűl. Külön tálban a mascarponét is kihabosítjuk, majd belekeverjük a tojásos keveréket. 

Ezután rétegezzük: a kávéban elkeverjük az amarettót, belemártjuk a kalácsokat, és lerakjuk az első réteget. Jöhet a krém fele, az eperpüré fele, majd a maradék kávéba mártott kalács, a maradék eper, végül pedig a krém. Hűtőbe tesszük minimum másfél órára. Kakaóporral megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.

Ha tetszett az Epres-bazsalikomos kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept