A kalácsokat babapiskóta alakúra vágjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A felkockázott epret egy gyorsforralóba tesszük a cukorral és a citromlével, 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beletépkedjük a bazsalikomot, és ugyanannyi ideig hagyjuk rotyogni még. Átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral és a vaníliával, és egy tálban, vízgőz felett felmelegítjük. Ezután addig habosítjuk, amíg ki nem hűl. Külön tálban a mascarponét is kihabosítjuk, majd belekeverjük a tojásos keveréket.
Ezután rétegezzük: a kávéban elkeverjük az amarettót, belemártjuk a kalácsokat, és lerakjuk az első réteget. Jöhet a krém fele, az eperpüré fele, majd a maradék kávéba mártott kalács, a maradék eper, végül pedig a krém. Hűtőbe tesszük minimum másfél órára. Kakaóporral megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.
