Húsvét

Tormássültcékla-salátazöldségeshúsgolyóval

Tormás sültcékla-saláta zöldséges húsgolyóval

Hozzávalók
A salátához
4 db
cékla
só, bors
olaj
2 tk
ecetes reszelt torma
1 ek
majonéz
1 ek
fehérborecet
1 csokor
friss petrezselyem
A húsgolyóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
(kisebb)
só, bors
1 tk
oregánó
1 tk
rozmaring
1 tk
zsálya
130 g
fagysztott borsó
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
250 g
darált marhahús

Elkészítés

A céklát héjastul megmossuk, alufóliába csomagoljuk egy kevés sóval, borssal, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, leszedjük a héját, feldaraboljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk állni.

A húsgolyóhoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és belerakjuk a zöldborsót. Ha az is megpuhult, hagyjuk hűlni. Ezután a húsgolyó összes többi hozzávalójával összekeverjük, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben megpirítjuk egy kevés olajon. A salátával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek kevés húsból, sok zöldséggel jóllakni és jóllakatni, akkor ezt a receptet próbáljátok ki. Nemcsak azért jó, mert a húsgolyóba rengeteg zöldséget tettem, hanem tényleg egy kevéssel is több embert tudunk megetetni!

Hozzávalók

2 főre
A salátához
4 db
cékla
só, bors
olaj
2 tk
ecetes reszelt torma
1 ek
majonéz
1 ek
fehérborecet
1 csokor
friss petrezselyem
A húsgolyóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
(kisebb)
só, bors
1 tk
oregánó
1 tk
rozmaring
1 tk
zsálya
130 g
fagysztott borsó
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
250 g
darált marhahús

A céklát héjastul megmossuk, alufóliába csomagoljuk egy kevés sóval, borssal, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, leszedjük a héját, feldaraboljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk állni.

A húsgolyóhoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és belerakjuk a zöldborsót. Ha az is megpuhult, hagyjuk hűlni. Ezután a húsgolyó összes többi hozzávalójával összekeverjük, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben megpirítjuk egy kevés olajon. A salátával tálaljuk.

Ha tetszett a Tormás sültcékla-saláta zöldséges húsgolyóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept