Az egyserpenyős csirkemell elkészítéséhez először a krumplit elfelezzük, és 10 perc alatt megpároljuk a mikróban.
A csirkemellet 2-3 centis kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt elősütjük 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymákat, és az egészet megsózzuk, hogy gyorsabban piruljon. 2-3 perc pirítás után mehet rá az elfelezett kelbimbó és a 2-3 centis kockákra vágott paprika. 3-4 perc múlva rádobjuk az elfelezett és a mikróban megpárolt krumplit, majd a húst is, és az egészet felöntjük a vízzel. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
Közben a mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymaport és az apróra vágott kaprot.
A serpenyőről levesszük a fedőt, és felvesszük a hőfokot, majd aranybarnára pirítjuk a krumplis csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket, a mustárt, és ha szükséges, még sózzuk. A mártással tálaljuk.

Az alkoholmentes koktél elkészítése:
A poharakba tesszük a jeget, ráfacsarjuk a lime levét, mehet bele a kicsumázott, felkockázott eper, a széttépkedett bazsalikomlevelek és végül felöntjük az üdítőitallal.