Hozzávalók
- 1 - 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 ek étolaj
- só, bors
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek szárított majoranna
- 2 db babérlevél
- ½ ek őrölt fűszerkömény
- 2 ek fűszerpaprika
- 500 ml alaplé
- 300 g szarvacska tészta
- 1 nagy doboz tejföl
- 150 g trappista
1 flakon ketchup a tálaláshoz
Hozzávalók
- 1 - 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 ek étolaj
- só, bors
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek szárított majoranna
- 2 db babérlevél
- ½ ek őrölt fűszerkömény
- 2 ek fűszerpaprika
- 500 ml alaplé
- 300 g szarvacska tészta
- 1 nagy doboz tejföl
- 150 g trappista
1 flakon ketchup a tálaláshoz
A finomra aprított hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és nagy hőfokon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet, a fűszerköményt és a fűszerpaprikát, majd ráöntjük az alaplevet, és addig forraljuk, amíg az egész be nem sűrűsödik (kb. a negyedére forr vissza).
A szarvacska tésztát kb. 8 perc alatt megfőzzük sós, forrásban lévő vízben. Egy megfelelő méretű jénaiba (kb.15 x 30cm-es) rétegezzük a tésztát és a ragut úgy, hogy a teteje tésztával fejeződjön be. A kikevert tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 15 percre, ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal, és még 5 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Tálalásnál annyi ketchuppal esszük, amennyivel nem szégyelljük.
Ha tetszett a ketchupos tészta darált húsos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics
Sheldon Cooper virslis spagettije