Az egyserpenyős almás tarja elkészítéséhez először egy serpenyőt közepesen erős lángon felhevítünk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanál olajon mindkét oldalukat kérgesítjük, aztán egy deszkára szedjük és félretesszük.
Közben megtisztítjuk az almát, 8-10 cikkre vágjuk, és a forró serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Teszünk rá egy evőkanál mézet, összeforgatjuk, majd ezt is félretesszük.
A serpenyőbe locsoljuk a maradék olajat, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és felöntjük az összes folyadékkal. Felforraljuk, majd beleszórjuk a bulgurt és az előpirított almacikkeket, a tetejére fektetjük a tarjaszeleteket, majd fedő alatt, közepesen erős lángon, kb. 15 perc alatt készre pároljuk. További 10 percig pihentetjük.
Végül beletesszük a vajat és a felaprított petrezselymet, belekanalazzuk a mézet, valamint a mustárt, összekeverjük, és már tálalhatunk is.

Elkészítési idő: kb. 45 perc
Még több tarja, ha nem jön be az almás:
Sörben párolt tarja káposztás nudlival