Hozzávalók
A nudlihoz
- 250 g krumpli tisztítva
- só
- 50 g vaj
- ½ db tojás
- 85 - 90 g rétesliszt
- olaj a pirításhoz
- ½ csokor snidling
A káposztához
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet őrölt fűszerkömény
- 1 csipet őrölt bors
- ½ fej kelkáposzta (kb. 300 g)
- 50 ml víz
- 1 csipet só
- 2 tk almaecet
A tarjához
- 2 szelet sertéstarja (kb. 160 g/szelet)
- só
- durvára őrölt bors
- 1 ek olaj
- 200 ml világos sör
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
Hozzávalók
A nudlihoz
- 250 g krumpli tisztítva
- só
- 50 g vaj
- ½ db tojás
- 85 - 90 g rétesliszt
- olaj a pirításhoz
- ½ csokor snidling
A káposztához
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet őrölt fűszerkömény
- 1 csipet őrölt bors
- ½ fej kelkáposzta (kb. 300 g)
- 50 ml víz
- 1 csipet só
- 2 tk almaecet
A tarjához
- 2 szelet sertéstarja (kb. 160 g/szelet)
- só
- durvára őrölt bors
- 1 ek olaj
- 200 ml világos sör
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
Először a sörben párolt tarja köretét készítjük el. A nudlihoz a krumplit azonos méretű kockákra vágva, bő, sós vízben puhára főzzük.
Közben a hagymát felszeleteljük, és közepesen erős lángon egy serpenyőben, az olajon megdinszteljük. Rászórjuk a cukor felét, a köményt és a borsot, és hagyjuk, hogy kicsit megkaramellizálódjon. Rádobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát is, felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A végén ízesítjük sóval, cukorral és almaecettel.
A megfőtt krumplit burgonyanyomón áttörjük, majd összedolgozzuk a vajjal, a tojással és a liszttel. A masszából nudlit formázunk, és bő, sós, forrásban lévő vízben 5-6 perc alatt készre főzzük.
A kész nudlikat egy forró, kicsit kiolajozott serpenyőbe szedjük, és alaposan körbepirítjuk, majd mellé szedjük a káposztát, összekeverjük, megszórjuk az aprított snidlinggel, és lefedve melegen tartjuk.
A sörben párolt tarjához a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy erős lángon melegített serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk az olajon, majd ráöntjük a sört, mellé dobjuk a fokhagymát, a rozmaringot, és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk, végül fedő nélkül elpárologtatjuk a sört, és már tálalhatjuk is a káposztás nudlival.
- Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a sörben párolt tarja káposztás nudlival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!