Instant

Gesztenyésisler

Gesztenyés isler

Hozzávalók
1 csomag
linzertészta
(300 g)
150 g
gesztenyemassza
2 tk
rumaroma
2 tk
porcukor
3 ek
mascarpone
120 g
étcsokoládé
1 ek
olaj

Elkészítés

A tésztát, miután kivettük a hűtőből, negyedórát melegedni hagyjuk, mert hidegen merev és törékeny. Amikor már felpuhult, kihajtogatjuk, és tetszőleges méretű köröket szúrunk ki belőle. Ez nálunk 6 cm átmérőjű volt, így jött ki a végén a 7 db isler. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Közben a töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a rumaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a mascarponéval – így kenhető, krémes állagot kapunk.

A tésztakorongokat kivesszük, hagyjuk lehűlni, majd megkenjük a krémmel, kettőt-kettőt összetapasztunk, és az egészet a hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a csokoládét.

Egy mikrózható tálba tesszük az összetört csokoládét az olajjal, és közepes teljesítményen 1-2 perc alatt felolvasztjuk. Figyelni kell közben, nehogy megégessük a csokit. Az olaj szerepe az, hogy lágyítja és fényesebbé teszi a bevonóréteget.

Az összedermedt kis kekszszendvicsek egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd lehetőleg rácsra tesszük, hogy a felesleg le tudjon csöpögni. Hűtőben tartjuk, amíg nem kerül a vendégek elé.

gesztenyés isler
Gesztenyés isler

Ezek is érdekelhetnek:

Isler ünnepi kiadásban

Óriás isler

www.streetkitchen.hu

Az islert mindenki ismeri, de azt talán néhányan nem tudtátok, hogy bolti linzertésztából is tökéletesen el lehet készíteni. Néhány összetevő, és máris a tél megszokott ízeit habzsolhatjátok.

Hozzávalók

7 - 8 darabhoz
1 csomag
linzertészta
(300 g)
150 g
gesztenyemassza
2 tk
rumaroma
2 tk
porcukor
3 ek
mascarpone
120 g
étcsokoládé
1 ek
olaj

A tésztát, miután kivettük a hűtőből, negyedórát melegedni hagyjuk, mert hidegen merev és törékeny. Amikor már felpuhult, kihajtogatjuk, és tetszőleges méretű köröket szúrunk ki belőle. Ez nálunk 6 cm átmérőjű volt, így jött ki a végén a 7 db isler. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Közben a töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a rumaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a mascarponéval – így kenhető, krémes állagot kapunk.

A tésztakorongokat kivesszük, hagyjuk lehűlni, majd megkenjük a krémmel, kettőt-kettőt összetapasztunk, és az egészet a hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a csokoládét.

Egy mikrózható tálba tesszük az összetört csokoládét az olajjal, és közepes teljesítményen 1-2 perc alatt felolvasztjuk. Figyelni kell közben, nehogy megégessük a csokit. Az olaj szerepe az, hogy lágyítja és fényesebbé teszi a bevonóréteget.

Az összedermedt kis kekszszendvicsek egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd lehetőleg rácsra tesszük, hogy a felesleg le tudjon csöpögni. Hűtőben tartjuk, amíg nem kerül a vendégek elé.

gesztenyés isler
Gesztenyés isler

Ezek is érdekelhetnek:

Isler ünnepi kiadásban

Óriás isler

Ha tetszett a Gesztenyés isler receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept