A tésztát, miután kivettük a hűtőből, negyedórát melegedni hagyjuk, mert hidegen merev és törékeny. Amikor már felpuhult, kihajtogatjuk, és tetszőleges méretű köröket szúrunk ki belőle. Ez nálunk 6 cm átmérőjű volt, így jött ki a végén a 7 db isler. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a rumaromával és a porcukorral, majd fellazítjuk a mascarponéval – így kenhető, krémes állagot kapunk.
A tésztakorongokat kivesszük, hagyjuk lehűlni, majd megkenjük a krémmel, kettőt-kettőt összetapasztunk, és az egészet a hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a csokoládét.
Egy mikrózható tálba tesszük az összetört csokoládét az olajjal, és közepes teljesítményen 1-2 perc alatt felolvasztjuk. Figyelni kell közben, nehogy megégessük a csokit. Az olaj szerepe az, hogy lágyítja és fényesebbé teszi a bevonóréteget.
Az összedermedt kis kekszszendvicsek egyik felét a csokoládéba mártjuk, majd lehetőleg rácsra tesszük, hogy a felesleg le tudjon csöpögni. Hűtőben tartjuk, amíg nem kerül a vendégek elé.
