Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm átmérőjű islerhez
+
250 g liszt
50 g darált dió
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só
1 üveg ribizlilekvár
150 g étcsoki

A díszítéshez

pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Újabb giga süti: itt az óriás isler!

Az óriás linzer után hoztunk még egy király sütit, amiből szintén képtelenség beérni egy darabbal...Ezzel a giga islerrel simán leveszitek a vendégeket a lábukról, szóval ha az ünnepekkor előrukkolnátok valami menő desszerttel, akkor próbáljátok ki a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm átmérőjű islerhez
+
250 g liszt
50 g darált dió
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só
1 üveg ribizlilekvár
150 g étcsoki

A díszítéshez

pisztácia
Bevásárlólistához adom

A lisztet, darált diót, vajat, porcukrot és sót összekeverjük és gyorsan tésztát gyúrunk belőle és hűtőbe rakjuk 15 percre. Megfelezzük a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét darabot kicsivel nagyobbra mint egy 22 cm átmérőjű tányér. A tányért rakjuk a kinyújtott lapokra és körbevágjuk egy éles késsel. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk a lapokat és 180  fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek a lapok, megtöltjük a lekvárral (ekkor a legjobb ha kibírunk legalább egy éjszakát és hagyjuk pihenni, mert így lesz igazán finom és puha a tészta) bevonjuk a vízgőz fölött olvasztott étcsokival és kevés apróra vágott pisztáciával díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások