Hirdetés

Isler ünnepi kiadásban

Hozzávalók

15
darabhoz
+
70 g darált dió
110 g liszt
120 g szobahőmérsékletű vaj
60 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só

Hozzávalók a karamell szószhoz

130 g cukor
75 ml habtejszín
25 g vaj
1 tk só

Hozzávalók a bevonáshoz

150 g étcsokoládé
1 ek étolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Isler ünnepi kiadásban

Ti is imádjátok az islert? Én igen, ezért ez sem maradhatott ki a karácsonyi süti áradatból. Ez egy extra, ünnepi verzió, sós karamellel és dióval megbolondítva...nyamiiii!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+
70 g darált dió
110 g liszt
120 g szobahőmérsékletű vaj
60 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só

Hozzávalók a karamell szószhoz

130 g cukor
75 ml habtejszín
25 g vaj
1 tk só

Hozzávalók a bevonáshoz

150 g étcsokoládé
1 ek étolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


img_2931.JPG

Először készítsük el a karamellt, mert ki kell hűlnie, hogy tölthető állapotba kerüljön. A cukrot olvasszuk meg egy lábasban, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt, majd a vajat és a sót, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót és gyúrjuk tésztává. Tegyük 1 órára hűtőbe, majd lisztezett felületen nyújtsuk és szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon süssük 13 percig. Két kört töltsünk meg sós karamellaszósszal, majd mártsuk ki őket az olajjal elkevert olvasztott csokiban.

ischler
Fotó: Puskás Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások