A banánokat egy villával pépesre törjük, összekeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel.
A sót, a sütőport és a lisztet összeforgatjuk, és egy habverővel belekeverjük a banános masszába.
Kicsi merőkanálnyi adagokban, egy teflonserpenyőben, közepes lángon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
Banánospalacsinta
Amit Jani baconnel és juharsziruppal eszik, azt én inkább egy kevés lekvárral szoktam. DE! Tény, hogy ez a palacsinta mindkét módon szuppperjó, szóval próbáljátok ki!
A banános palacsinta az a reggeli, amitől már a serpenyő első sistergésénél jó kedved lesz. Egyszerre puha, illatos és kicsit desszert-hangulatú, mégsem túl édes: pont annyira kényeztető, hogy hétköznap reggel is megengeded magadnak. A banán természetes édessége és a palacsintatészta puhasága összefonódik, és az egésznek pont olyan vibe-ja van, mint egy lassú, nyugodt reggelnek.
Hozzávalók
Elkészítés
A banánokat egy villával pépesre törjük, összekeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel.
A sót, a sütőport és a lisztet összeforgatjuk, és egy habverővel belekeverjük a banános masszába.
Kicsi merőkanálnyi adagokban, egy teflonserpenyőben, közepes lángon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a palacsintákat.

Ez a recept azoknak való, akik szeretnek gyorsan jót enni — és azoknak is, akiknek néha lapul pár túlérett banán a pulton. A banános palacsinta ugyanis pont attól lesz igazán finom, ha a gyümölcs már túl barna ahhoz, hogy csak úgy magában edd. Így viszont csodát tesz: puhábbá, illatosabbá, teltebbé varázsolja az egész tésztát.
Még több banános recept:
Ha tetszett a banános palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



