Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 110 g vaj
- 1 ek víz
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez
- 3 banán
- 120 g tejcsokipasztilla
- fahéj
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 110 g vaj
- 1 ek víz
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
A töltelékhez
- 3 banán
- 120 g tejcsokipasztilla
- fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe dobjuk 30 percre. A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjűre nyújtjuk, a közepére, kb. 20-21 cm-es átmérőjű körben körberakosgatjuk a szeletekre vágott banánt, megszórjuk a tejcsokipasztilla kb. ¾ ével, és felhajtogatjuk a széleket. Lekenjük a széleit tojással, megszórjuk kevés fahéjjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a csokis-banános galette receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!