Gyors reggelik

Sajtospalacsintakolbászos-tejfölöskrémmel

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

Hozzávalók
A palacsintatésztához
130 ml
tej
1 db
tojás
1 csipet
60 g
liszt
(kb. 5 ek)
olaj a sütéshez
60 g
trappista
A töltelékhez
60 g
lángolt kolbász
2 fej
hagyma
130 g
tejföl

Elkészítés

A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.

A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük. 

A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából. A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.

Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és kevés újhagymával vagy zöldségekkel már tálalhatjuk is.

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

www.streetkitchen.hu

Minden benne van, ami egy teljes értékű reggelihez kellhet, ráadásul 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

2 főre
A palacsintatésztához
130 ml
tej
1 db
tojás
1 csipet
60 g
liszt
(kb. 5 ek)
olaj a sütéshez
60 g
trappista
A töltelékhez
60 g
lángolt kolbász
2 fej
hagyma
130 g
tejföl

A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.

A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük. 

A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából. A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.

Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és kevés újhagymával vagy zöldségekkel már tálalhatjuk is.

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

Ha tetszett a Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept