Egy nagyobb keverőtálba öntjük a vizet, és hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a sót és a borsot. Elkeverjük, míg a cukor feloldódik. A kápia paprikát felkarikázzuk, a lila hagymát vékony cikkekre vágjuk, a fokhagymát és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk, és mindent az ecetes alapba teszünk. A kétféle zöldbabot leszűrjük és leöblítjük, majd ezt is az alaphoz adjuk.
Betesszük legalább 30 percre a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Ha letelt az idő, már tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Még több zöldbabos recept:
Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral
Fullos nyári grilltál borsos-citromos csirkével és sajtos sült kukoricasalátával