Hozzávalók
A raguhoz
- 180 g hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 20 g paprika
- 20 g kókuszolaj
- 25 g paradicsom
- ½ tk fűszerkömény
- 1 ek füstölt paprika
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 500 ml alaplé
- 2 db babérlevél
- 800 g darált marhahús
Az összeállításhoz
- 400 g zöldbab
- 250 g bulgur
- 1 csokor zsálya
- 200 g natúr joghurt
Hozzávalók
A raguhoz
- 180 g hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 20 g paprika
- 20 g kókuszolaj
- 25 g paradicsom
- ½ tk fűszerkömény
- 1 ek füstölt paprika
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 500 ml alaplé
- 2 db babérlevél
- 800 g darált marhahús
Az összeállításhoz
- 400 g zöldbab
- 250 g bulgur
- 1 csokor zsálya
- 200 g natúr joghurt
A bulgurral rakott zöldbab elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt lepirítjuk közepesen erős lángon a kókuszolajon. Jöhet hozzá a paradicsom, a fűszerkömény és a füstölt paprika, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. A negyedére forraljuk, aztán jöhet bele az alaplé, és forrás után egy botmixerrel lezúzzuk. Beletesszük a babért és a marhahúst, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús megfő, és egy sűrű ragut kapunk. (Ha szükséges, közben adagolhatunk hozzá alaplevet.)
A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk. A bulgurt, mint egy tésztát, sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg van egy minimális roppanása (háromnegyedig), majd leszűrjük. A bulgurt összekeverjük az aprított zsályával, majd egy nagyjából 20 x 30 cm-es sütőformába tesszük. Jöhet rá a ragu és a zöldbab, végül rákanalazzuk a joghurtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Ha tetszett a marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több rakott kaja:
Csirkés rakott brokkoli és karfiol
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 5 g
Kalória: 261 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 47.14 g
Szénhidrát: 274.9 g
Zsír: 30.15 g
Kalória: 1567.8 kcal