Street Kitchen

Mexikóitonhalsaláta

Mexikói tonhalsaláta

Hozzávalók
180 g
olajban eltett tonhalkonzerv
280 g
konzerv vörösbab
280 g
konzerv kukorica
0.5 db
piros kaliforniai paprika
só, bors
10 ml
olívaolaj
1 mk
citromlé
0.5 mk
cukor
0.25 mk
10%-os ételecet
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A mexikói tonhalsaláta eléggé addiktív cucc, szóval csináljatok belőle egyszerre sokat. ;) A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és egy nagyobb tálba rakjuk. A vörösbabot és a kukoricát egy szűrőbe öntjük, átmossuk, lecsepegtetjük, és a tonhalhoz rakjuk. A kaliforniai paprikát kukoricaszem méretűre vágjuk, és ez is mehet a babos keverékhez.

Sózzuk, borsozzuk a salátát, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot és ecetet. A petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is a salátához adjuk. Az egészet összekeverjük, és akár azonnal is ehetjük, de még jobb, ha 2-3 órát a hűtőben pihentetjük, mert úgy jobban összeérnek az ízek.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Elkészítés: 5 perc
  • Összesen: 15 perc
mexikói tonhalsaláta
Mexikói tonhalsaláta

Ezek a tonhalas salik is érdekelhetnek:

Ázsiai tonhalas répasaláta

Tonhalas kuszkuszsaláta

www.streetkitchen.hu

Villámgyorsan összedobható tonhalsaláta, amely a nap bármely szakában tökéletes választás lehet magában, egy kevés pirított bagettel.

Hozzávalók

4 főre
180 g
olajban eltett tonhalkonzerv
280 g
konzerv vörösbab
280 g
konzerv kukorica
0.5 db
piros kaliforniai paprika
só, bors
10 ml
olívaolaj
1 mk
citromlé
0.5 mk
cukor
0.25 mk
10%-os ételecet
0.5 csokor
petrezselyem

A mexikói tonhalsaláta eléggé addiktív cucc, szóval csináljatok belőle egyszerre sokat. ;) A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és egy nagyobb tálba rakjuk. A vörösbabot és a kukoricát egy szűrőbe öntjük, átmossuk, lecsepegtetjük, és a tonhalhoz rakjuk. A kaliforniai paprikát kukoricaszem méretűre vágjuk, és ez is mehet a babos keverékhez.

Sózzuk, borsozzuk a salátát, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot és ecetet. A petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is a salátához adjuk. Az egészet összekeverjük, és akár azonnal is ehetjük, de még jobb, ha 2-3 órát a hűtőben pihentetjük, mert úgy jobban összeérnek az ízek.

  • Előkészítés: 10 perc
  • Elkészítés: 5 perc
  • Összesen: 15 perc
mexikói tonhalsaláta
Mexikói tonhalsaláta

Ezek a tonhalas salik is érdekelhetnek:

Ázsiai tonhalas répasaláta

Tonhalas kuszkuszsaláta

Ha tetszett a Mexikói tonhalsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept