Street Kitchen

Ázsiaimaradékmentőtarhonya

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Hozzávalók
2 ek
étolaj
300 g
csirkemellfilé
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
1 db
chilipaprika
1 db
kápia paprika
(140 g/db)
100 g
fagyasztott brokkoli
4 ek
sötét szójaszósz
4 ek
édes chiliszósz
400 g
maradék főtt tarhonya
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
1 tk
fehér szezámmag
0.5 db
lime

Elkészítés

Az ázsiai maradékmentő tarhonya első lépéseként egy forró wokban vagy serpenyőben megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Mehet rá a vékony cikkekre vágott lila hagyma, a szeletelt fokhagyma, a reszelt gyömbér, a karikára vágott chili, és az egészet 2 percig pirítjuk. 

A kápiát julienne-re vágjuk, a brokkolival együtt az alaphoz dobjuk és tovább pirítjuk még 2 percig. Jöhet hozzá a szójaszósz és az édes chiliszósz, végül belekeverjük a tarhonyát és alaposan összeforgatjuk. Ezzel el is készültünk. Tányérokba szedjük az ázsiai tarhonyát, a tetejére aprított újhagymát, korianderlevelet és szezámmagot szórunk, és teszünk mellé 1-1 cikk lime-ot is. 

azsiai-maradekmento-tarhonya-2
Ázsiai maradékmentő tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ti is imádjátok a tarhonyás kajákat, épp ezért mindig lapul belőle egy-két zacskóval a spájzban? Akkor az ázsiai maradékmentő tarhonya után próbáljátok ki ezeket az izgalmas recepteket is:

Paradicsomos olasz tarhonya

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Az eredeti pásztortarhonya

www.streetkitchen.hu

Ha maradna egy kis tarhonyátok vasárnapról, de a pöri elfogyott hozzá, akkor sem kell kidobni. Pillanatok alatt összedobhattok belőle egy ázsiai kaját. Mintha pirított rizst készítenétek, csak tarhonyából.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
300 g
csirkemellfilé
1 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
1 db
chilipaprika
1 db
kápia paprika
(140 g/db)
100 g
fagyasztott brokkoli
4 ek
sötét szójaszósz
4 ek
édes chiliszósz
400 g
maradék főtt tarhonya
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
1 tk
fehér szezámmag
0.5 db
lime

Az ázsiai maradékmentő tarhonya első lépéseként egy forró wokban vagy serpenyőben megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Mehet rá a vékony cikkekre vágott lila hagyma, a szeletelt fokhagyma, a reszelt gyömbér, a karikára vágott chili, és az egészet 2 percig pirítjuk. 

A kápiát julienne-re vágjuk, a brokkolival együtt az alaphoz dobjuk és tovább pirítjuk még 2 percig. Jöhet hozzá a szójaszósz és az édes chiliszósz, végül belekeverjük a tarhonyát és alaposan összeforgatjuk. Ezzel el is készültünk. Tányérokba szedjük az ázsiai tarhonyát, a tetejére aprított újhagymát, korianderlevelet és szezámmagot szórunk, és teszünk mellé 1-1 cikk lime-ot is. 

azsiai-maradekmento-tarhonya-2
Ázsiai maradékmentő tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ti is imádjátok a tarhonyás kajákat, épp ezért mindig lapul belőle egy-két zacskóval a spájzban? Akkor az ázsiai maradékmentő tarhonya után próbáljátok ki ezeket az izgalmas recepteket is:

Paradicsomos olasz tarhonya

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Az eredeti pásztortarhonya

Ha tetszett az Ázsiai maradékmentő tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept