Hirdetés

Paradicsomos olaszos tarhonya

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 - 4 ek olaj
200 g tarhonya
500 ml víz
200 ml passata
1 gerezd fokhagyma
100 g aszalt paradicsom
100 g olajbogyó
½ tk szárított bazsalikom
½ tk szárított oregánó
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos olaszos tarhonya

Ez az étel egy igazi 2 az 1-ben. Önmagában is megállja a helyét egy laza vacsinak, köretként pedig egyenesen hiper-szuper.
Kipróbáltam, jóóó lett!
53
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 - 4 ek olaj
200 g tarhonya
500 ml víz
200 ml passata
1 gerezd fokhagyma
100 g aszalt paradicsom
100 g olajbogyó
½ tk szárított bazsalikom
½ tk szárított oregánó
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ez az olaszos tarhonya könnyen a kedvencünké válhat, ha nem vigyázunk. Nem kell mindig a spagettihez vagy a pennéhez nyúlni, ha olaszos alapanyagok kerülnek a kezeink ügyébe. Ha van otthon tarhonya, simán jó az is. Az elkészítéséhez az olajat egy lábasban felhevítjük, majd beleszórjuk a tarhonyát, és mint a rizst, 1 perc alatt megpirítjuk kicsit. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és 20-25 perc alatt, olykor-olykor megkeverve puhára főzzük.

Ha elkészült, lehúzzuk a főzőlapról, átkeverjük, majd visszatesszük a főzőlapra, és felöntjük a passatávál. Ha szükséges, még sózzuk.

Belenyomjuk a fokhagymát, további 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet, és hozzátesszük az apróra vágott aszalt paradicsomot, a felezett olajbogyót, megszórjuk a bazsalikommal, az oregánóval és a legvégén az apróra vágott petrezselyemmel. 

Tányérba szedjük, és friss petrezselyemlevelekkel díszítjük.

Paradicsomos olaszos tarhonya
Paradicsomos olaszos tarhonya

Ha tetszett a paradicsomos olaszos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a tarhonyás ételek is érdekelhetnek:

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?