Hozzávalók
- 3 - 4 ek olaj
- 200 g tarhonya
- 500 ml víz
- só
- 200 ml passata
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g aszalt paradicsom
- 100 g olajbogyó
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ tk szárított oregánó
- 1 csokor friss petrezselyem
Paradicsomos olaszos tarhonya
Hozzávalók
- 3 - 4 ek olaj
- 200 g tarhonya
- 500 ml víz
- só
- 200 ml passata
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g aszalt paradicsom
- 100 g olajbogyó
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ tk szárított oregánó
- 1 csokor friss petrezselyem
Ez az olaszos tarhonya könnyen a kedvencünké válhat, ha nem vigyázunk. Nem kell mindig a spagettihez vagy a pennéhez nyúlni, ha olaszos alapanyagok kerülnek a kezeink ügyébe. Ha van otthon tarhonya, simán jó az is. Az elkészítéséhez az olajat egy lábasban felhevítjük, majd beleszórjuk a tarhonyát, és mint a rizst, 1 perc alatt megpirítjuk kicsit. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és 20-25 perc alatt, olykor-olykor megkeverve puhára főzzük.
Ha elkészült, lehúzzuk a főzőlapról, átkeverjük, majd visszatesszük a főzőlapra, és felöntjük a passatávál. Ha szükséges, még sózzuk.
Belenyomjuk a fokhagymát, további 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet, és hozzátesszük az apróra vágott aszalt paradicsomot, a felezett olajbogyót, megszórjuk a bazsalikommal, az oregánóval és a legvégén az apróra vágott petrezselyemmel.
Tányérba szedjük, és friss petrezselyemlevelekkel díszítjük.
Ha tetszett a paradicsomos olaszos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!