Hirdetés

Az eredeti pásztortarhonya

Hozzávalók

4
főre
+
250 g tarhonya
70 g füstölt szalonna
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
2 tk pirospaprika
só, bors
400 g krumpli
150 g kolbász
800 ml forró víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az eredeti pásztortarhonya

Ehhez a kajához minden hozzávalót megtalálhatsz otthon a hűtőben és a kamrában, mert nem szükséges hozzá semmi extra. Szuper kis ebéd vagy vacsora dobható össze néhány összetevőből.
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 g tarhonya
70 g füstölt szalonna
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
2 tk pirospaprika
só, bors
400 g krumpli
150 g kolbász
800 ml forró víz
Bevásárlólistához adom

Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpirított tarhonyát, majd alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Savanyúsággal tálaljuk, anélkül nem az igazi!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások