A szalonnát 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, és egy száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk. Eközben a dresszing hozzávalóit összerázzuk egy kis üvegben. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a babkonzerveket leszűrjük, majd mindent összekeverünk, és kész is.
Szupergyorsan összedobható saláta, ami tökéletes vacsorára, vagy egy gyors ebédnek is. Ha nem érzitek elég laktatónak, egy-két jó szelet kovászos kenyér remekül passzol hozzá!
Hozzávalók
2 - 3 főre
300 g
császárszalonna
250 g
fehér bab
(konzerv)
250 g
vesebab
(konzerv)
1
kis fej lila hagyma
1 csokor
friss petrezselyem
A dresszinghez
1 ek
mustár
1 mk
méz
só, bors
3 ek
olaj
A szalonnát 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, és egy száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk. Eközben a dresszing hozzávalóit összerázzuk egy kis üvegben. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a babkonzerveket leszűrjük, majd mindent összekeverünk, és kész is.
Ha tetszett a Mustáros-császárszalonnás babsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!