Az almasaláta elkészítéséhez a spenótot megmossuk és lecsepegtetjük. Az almát kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk. A lila hagymát szintén vékonyan szeleteljük. A diót egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
Az öntet hozzávalóit egy kis befőttesüvegben alaposan összerázzuk. A spenótot összekeverjük a lila hagymával, a dióval, a vörös áfonyával, és egy tálba szedjük. Rárakjuk a szeletekre vágott almát, meglocsoljuk az öntettel, és kész is vagyunk!

- Elkészítési idő: 15 perc
Azért mert beköszöntött az ősz, még lehet salátát enni, például egy ilyen szuper gyorsan elkészülő almasalátát! Hiszen vitaminokra nagy szükség van, és a szervezetünknek jól esik a friss zöldség és gyümölcs. És ha ezt már kipróbáltad, akkor jöhet a többi is!
Fügés saláta sárgadinnyével és fekete-erdei sonkával