Hozzávalók
- 4 db tojás
- só
- 60 g madársaláta
- 60 g rukkola
- 60 g salátamix
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 db kígyóuborka
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db citrom leve
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk porcukor
- 2 tk kapribogyó
- 1 tk mustár
- 1 db szardella
- 10 g reszelt parmezán
- 50 ml habtejszín
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só
- 60 g madársaláta
- 60 g rukkola
- 60 g salátamix
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 db kígyóuborka
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db citrom leve
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk porcukor
- 2 tk kapribogyó
- 1 tk mustár
- 1 db szardella
- 10 g reszelt parmezán
- 50 ml habtejszín
Az 5 perces lágytojásos saláta elkészítéséhez először a tojásokat bő, sós, lobogó vízben 5 perc alatt lágyra főzzük, kihűtjük és megpucoljuk.
A háromféle salátát egy nagyobb tálba szórjuk több rétegben, a felcikkezett paradicsommal és a csíkokra vágott uborkával együtt. Rászórjuk a vékony félkarikára vágott lila hagymát is, és az egészet ízesítjük fél citrom kifacsart levével.
Az öntethez 1 db lágytojást egy magas falú edénybe rakunk az olajjal, sóval, porcukorral, kapribogyóval, mustárral, szardellával, parmezánnal, tejszínnel és a másik fél citrom levével együtt. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és nyakon öntjük vele a salátát.
Rápakoljuk a maradék lágytojásokat, amiket közvetlen fogyasztás előtt meg is vágunk, és megszórjuk kapribogyóval.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az 5 perces lágytojásos saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!