A kekszes-mogyoróvajas golyósütihez a földimogyorót egy aprítógéppel vagy késsel rusztikusra aprítjuk. Az összes alapanyagot nagyon alaposan összegyúrjuk kézzel, majd golyókat görgetünk a masszából, végül cukrozatlan kakaóporba forgatjuk, és már ehetjük is.
Imádom az olyan édességeket, amik seperc alatt kész vannak, és nem kell hőkezelni. Még a legamatőrebbek sem hibázhatják el.
Hozzávalók
20 - 30 darabhoz
A masszához
60 g
pörkölt, sótlan földimogyoró
250 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
150 g
porcukor
50 g
cukrozatlan kakaópor
1 csipet
só
100 g
mogyoróvaj
100 ml
tej
A forgatáshoz
3 ek
cukrozatlan kakaópor
A kekszes-mogyoróvajas golyósütihez a földimogyorót egy aprítógéppel vagy késsel rusztikusra aprítjuk. Az összes alapanyagot nagyon alaposan összegyúrjuk kézzel, majd golyókat görgetünk a masszából, végül cukrozatlan kakaóporba forgatjuk, és már ehetjük is.
Ha tetszett a kekszes-mogyoróvajas golyósüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!