Hirdetés

Tiramisugolyó

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+
300 g hideg mascarpone
2 ek porcukor
3 ek meleg tej
1 ek instant kávé
5 db babapiskóta

A beleforgatáshoz

3 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tiramisugolyó

Higgyétek el, megéri kivárni, amíg összeáll ez a kis süti. Sokkal könnyebben magatokkal tudjátok vinni munkába, vagy akkor is jó választás, ha nem akartok egy nagyobb adag tiramisut enni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+
300 g hideg mascarpone
2 ek porcukor
3 ek meleg tej
1 ek instant kávé
5 db babapiskóta

A beleforgatáshoz

3 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tiramisugolyóhoz a mascarponét kihabosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot. A tejben elkeverjük a kávét, és a mascarponéhoz adjuk. A babapiskótát maximum 0,5 cm-es kis kockákra vágjuk, ezt is a masszába keverjük, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. 

Ezután jól lehűtjük, minimum 2-3 órát állnia kell a hűtőben, de akkor a legjobb, ha egy éjszakát vagy egy egész napot is áll. Fagyasztóba azért nem érdemes tenni, mert a külseje szinte megfagy, és így egész darabos lesz. 

Ha jól lehűlt és összeállt a krém, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy tepsire tesszük, és vagy visszarakjuk a hűtőbe egy órára, vagy a fagyasztóba egy félre, most csak az a lényeg, hogy kicsit visszaszilárduljon. 

Ezután a porcukorral elkevert kakaóporba forgatjuk, és kész is. Fontos tudni, hogy lágy masszát kapunk, ami összeáll, de nyilván nem lesz olyan tömör.

tiramisugolyó
Tiramisugolyó

Ha tetszett a tiramisugolyó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sütik is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Tiramisu-palacsinta

Hamis tiramisu

Tejberizs tiramisu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások