Hozzávalók
- 500 g mirelit sült burgonya
- bő olaj a sütéshez
- só, bors
- 2 db paninikenyér vagy -bagett
- 100 g trappista sajt
- ketchup ízlés szerint
- majonéz ízlés szerint
Hozzávalók
- 500 g mirelit sült burgonya
- bő olaj a sütéshez
- só, bors
- 2 db paninikenyér vagy -bagett
- 100 g trappista sajt
- ketchup ízlés szerint
- majonéz ízlés szerint
A patso-hoz a mirelit krumplit 170-180 fokos bő olajban aranybarnára, ropogósra sütjük, majd egy törlőpapírral bélelt tálba szedjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, közben megsózzuk és borsozzuk.
A kenyeret hosszában kettényitjuk, mint egy hotdog-kiflit, megpakoljuk a forró sült krumplival, ráreszeljük a sajtot, és ízlés szerint nyomunk rá ketchupot, majonézt vagy mindkettőt.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több junk:
Salchipapa – a perui sült krumpli