Street Kitchen

Vegababpogácsásburger

Vega babpogácsás burger

Hozzávalók
A babpogácsához
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1
kisebb fej vöröshagyma
300 g
feketebab konzerv
5 db
csiperkegomba
1 csokor
petrezselyem
30 g
zsemlemorzsa
1
tojás
bors
1 mk
A mártáshoz
100 g
tejföl
pár csepp citromlé
2 ek
ketchup
bors
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerzsemle
2 marék
rukkola
4 szelet
paradicsom
4 szelet
lilahagyma
4 szelet
sajt

Elkészítés

Az olajon az apróra vágott vörös és fokhagymát lepirítjuk, közben szintén apróra vágjuk a gombafejeket is, majd ez is mehet a hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha a gomba is kissé összeesett, elzárjuk a serpenyő alatt a lángot. A babkonzervet leszűrjük, majd a babot villával rusztikusra törjük. Mehet hozzá a gombás - hagymás alap, apróra vágott petrezselyem, tojás, zsemlemorzsa és az oregáno is. Alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, hamburgepogácsa alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, és még forrón rádobunk mindegyikre 1-1 szelet sajtot. A mártás hozzávalóit összekeverjük, a hamburgerzsemléket pedig félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. A zsemlék aljára jöhet egy kis mártás, rá a hamburgerpogácsa, paradicsom, hagyma, rukkola, majd a zsemlék tetejével zárjuk a sort.

Vega babpogácsás hamburger

www.streetkitchen.hu

Viszonylag gyorsan elkészülő, vega burger, amit most kivételesen nem Jancsa Jani, a burgerpápa készített. Mondjuk pont emiatt lehet kapok tőle majd pár megrovó tekintetet, de üsse kő, mert a burger elég príma lett!

Hozzávalók

4 főre
A babpogácsához
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1
kisebb fej vöröshagyma
300 g
feketebab konzerv
5 db
csiperkegomba
1 csokor
petrezselyem
30 g
zsemlemorzsa
1
tojás
bors
1 mk
A mártáshoz
100 g
tejföl
pár csepp citromlé
2 ek
ketchup
bors
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerzsemle
2 marék
rukkola
4 szelet
paradicsom
4 szelet
lilahagyma
4 szelet
sajt

Az olajon az apróra vágott vörös és fokhagymát lepirítjuk, közben szintén apróra vágjuk a gombafejeket is, majd ez is mehet a hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha a gomba is kissé összeesett, elzárjuk a serpenyő alatt a lángot. A babkonzervet leszűrjük, majd a babot villával rusztikusra törjük. Mehet hozzá a gombás - hagymás alap, apróra vágott petrezselyem, tojás, zsemlemorzsa és az oregáno is. Alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, hamburgepogácsa alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, és még forrón rádobunk mindegyikre 1-1 szelet sajtot. A mártás hozzávalóit összekeverjük, a hamburgerzsemléket pedig félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. A zsemlék aljára jöhet egy kis mártás, rá a hamburgerpogácsa, paradicsom, hagyma, rukkola, majd a zsemlék tetejével zárjuk a sort.

Vega babpogácsás hamburger

Ha tetszett a Vega babpogácsás burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept