Street Kitchen

Bolognaismacandcheese

Bolognais mac and cheese

Hozzávalók
200 g
rövid csőtészta
100 ml
tej
1 csipet
chilipehely
só, bors
100 g
füstölt sajt
100 g
trappista sajt
100 g
gouda sajt
30 g
parmezán
1 üveg
húsos bolognai szósz
(475 g-os kiszerelés)
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A bolognais mac and cheese elkészítéséhezhez a tésztát a csomagoláson jelzett idő feléig főzzük bő sós, lobogó vízben, majd leszűrjük. A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk egy lábosban, beleszórjuk a chilipelyhet, és sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük, és 50 g gouda kivételével az összeset beleszórjuk a forró tejes-tejszínes keverékbe. Közepes lángon addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg egynemű mártást nem kapunk. Ekkor belekeverjük a kifőtt tésztát.

A bolognai szószt egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába kenjük, ráborítjuk a sajtos tésztát, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 15 perc alatt készre sütjük. 

bolognais-mac-and-cheese
Bolognais mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 
  • Sütési idő: 15 perc 

www.streetkitchen.hu

A mac and cheese az egyik legkirályabb őszi kaja, ha engem kérdeztek: forró és tele van nyúlós sajttal. Ha akad otthon egy üveg bolognai szósz, mindenképp próbáljátok ki ezt a párosítást! Nemcsak testet, de lelket is melengető ízkavalkád egy tepsiben.

Hozzávalók

6 főre
200 g
rövid csőtészta
100 ml
tej
1 csipet
chilipehely
só, bors
100 g
füstölt sajt
100 g
trappista sajt
100 g
gouda sajt
30 g
parmezán
1 üveg
húsos bolognai szósz
(475 g-os kiszerelés)
100 ml
habtejszín

A bolognais mac and cheese elkészítéséhezhez a tésztát a csomagoláson jelzett idő feléig főzzük bő sós, lobogó vízben, majd leszűrjük. A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk egy lábosban, beleszórjuk a chilipelyhet, és sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük, és 50 g gouda kivételével az összeset beleszórjuk a forró tejes-tejszínes keverékbe. Közepes lángon addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg egynemű mártást nem kapunk. Ekkor belekeverjük a kifőtt tésztát.

A bolognai szószt egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába kenjük, ráborítjuk a sajtos tésztát, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 15 perc alatt készre sütjük. 

bolognais-mac-and-cheese
Bolognais mac and cheese (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 
  • Sütési idő: 15 perc 

Ha tetszett a Bolognais mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept