A brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, és egy szűrő segítségével kiszedjük. Fontos, hogy bő vízbe tegyük, ugyanis a tésztát is ebben a vízben fogjuk kifőzni. Amikor kivettük a vízből a brokkolit, minél hidegebb vízbe szedjük át.
A tésztát beleszórjuk a főzővízbe, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott sárga és piros kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát, a felkockázott paradicsomot, a 0,5 cm-es szeletekre vágott zellert és a finomra vágott petrezselymet. A joghurtot megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a zöldséges-tésztás keverékre öntjük, és alaposan összekeverjük.

- Elkészítési idő: 25 perc