Street food

Bitanghotdog

Bitang jó hot dog
hot dog recept

Hozzávalók
A hot dog kiflihez
200 ml
langyos tej
2 tk
kristálycukor
25 g
élesztő
500 g
1 db
tojás
50 g
margarin
1 tk
1 db
tojássárgája a lekenéshez
A feta sajtos szószhoz
200 g
feta sajt
2 ek
tejföl
2 ek
étolaj
0.25 fej
fehér hagyma
(150 g/fej)
1 mk
őrölt bors
3 levél
menta
Az uborkarelish-hez
5 db
csemegeuborka
1 db
zöld alma
2 karika
hegyes-erős paprika
0.25 db
édeskömény
3 ek
majonéz
Az összeállításhoz
2 ek
étolaj
5 db
grillkolbász
5 ek
pirított hagyma

Elkészítés

A bitang jó hot dog házi kiflijéhez langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. 

Ezután a lisztet egy tálban összekeverjük a tojással, az olvasztott margarinnal és a sóval. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és homogén tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. 

A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, négyzeteket formálunk belőlük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, ezután tojássárgájával megkenjük a tetejüket. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük.

Amíg a kifli sül, elkészítjük a fetás szószt és az uborkarelish-t.

A fetát, a tejfölt és az olajat alaposan összekeverjük egy tálban. Beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, fűszerezzük borssal és mehet bele az aprított menta is. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. 

A relish-hez az uborkát, az almát, a paprikát és az édesköményt is apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel. 

A grillkolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük, és jöhet a hot dogok összeállítása. A kifliket hosszában bevágjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen ketté őket. Mindkét felét megkenjük a fetás szósszal, belerakunk egy grillkolbászt, a tetejére szedünk a relish-ből, majd alaposan megszórjuk pirított hagymával.

bitang-hot-dog-1 (1)
Bitang hot dog (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Kelesztési idő: 80 perc
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Bundog, avagy a bundás hot dog

Ketchupos csirkés quesadilla

Nacholasagne + bónusz chili con carne alaprecept

www.streetkitchen.hu

Ki ne ismerné ezt az amcsi klasszikust? Most egy nagyon alaposan megpakolt verziót hoztam, csekkoljátok, forró lesz, mint a friss, házi hot dog kifli!

Hozzávalók

5 darabhoz
A hot dog kiflihez
200 ml
langyos tej
2 tk
kristálycukor
25 g
élesztő
500 g
1 db
tojás
50 g
margarin
1 tk
1 db
tojássárgája a lekenéshez
A feta sajtos szószhoz
200 g
feta sajt
2 ek
tejföl
2 ek
étolaj
0.25 fej
fehér hagyma
(150 g/fej)
1 mk
őrölt bors
3 levél
menta
Az uborkarelish-hez
5 db
csemegeuborka
1 db
zöld alma
2 karika
hegyes-erős paprika
0.25 db
édeskömény
3 ek
majonéz
Az összeállításhoz
2 ek
étolaj
5 db
grillkolbász
5 ek
pirított hagyma

A bitang jó hot dog házi kiflijéhez langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. 

Ezután a lisztet egy tálban összekeverjük a tojással, az olvasztott margarinnal és a sóval. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és homogén tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. 

A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, négyzeteket formálunk belőlük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, ezután tojássárgájával megkenjük a tetejüket. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük.

Amíg a kifli sül, elkészítjük a fetás szószt és az uborkarelish-t.

A fetát, a tejfölt és az olajat alaposan összekeverjük egy tálban. Beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, fűszerezzük borssal és mehet bele az aprított menta is. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. 

A relish-hez az uborkát, az almát, a paprikát és az édesköményt is apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel. 

A grillkolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük, és jöhet a hot dogok összeállítása. A kifliket hosszában bevágjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen ketté őket. Mindkét felét megkenjük a fetás szósszal, belerakunk egy grillkolbászt, a tetejére szedünk a relish-ből, majd alaposan megszórjuk pirított hagymával.

bitang-hot-dog-1 (1)
Bitang hot dog (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Kelesztési idő: 80 perc
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Bundog, avagy a bundás hot dog

Ketchupos csirkés quesadilla

Nacholasagne + bónusz chili con carne alaprecept

Ha tetszett a Bitang jó hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept