Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 l olaj
4 db tojás
1 csipet só
5 db hotdog-kifli
5 db virsli

A sajtszószhoz

2 db paradicsom
250 ml tej
100 g parmezán
150 g cheddar
2 - 3 tk keményítő
30 ml víz
1 ek vaj (kb. 25 g)
2 - 3 ek jalapeño
½ csokor petrezselyem
1 csipet só

Az összeállításhoz

4 ek pirított hagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bundog, avagy a bundás hot dog

Nemcsak a bornak áll jól, ha két fajtát házasítanak, hanem olykor-olykor az ételeknek is. És ez a bundog nemcsak főétkezések során állja meg helyét, hanem bármikor, amikor csak úgy… ennél valamit. Mert valljuk be, néha-néha van ilyen. :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

5
darabhoz
+
1 l olaj
4 db tojás
1 csipet só
5 db hotdog-kifli
5 db virsli

A sajtszószhoz

2 db paradicsom
250 ml tej
100 g parmezán
150 g cheddar
2 - 3 tk keményítő
30 ml víz
1 ek vaj (kb. 25 g)
2 - 3 ek jalapeño
½ csokor petrezselyem
1 csipet só

Az összeállításhoz

4 ek pirított hagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az olajat elkezdjük hevíteni. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá egy csipet sót, és felverjük őket. A hotdog-kifliket beleforgatjuk a tojásba, és amikor az olaj már 160-170 fokosra melegedett, a kiflik mindkét oldalát kb. 1-1 percet sütjük benne, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.

A paradicsomokat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a belső, kocsonyás, magvas részüket majd apró kockákra vágjuk a húsukat, és félretesszük. 

A sajtszószhoz a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, és amikor elkezd gyöngyözni, belereszeljük a sajtokat. Elkeverjük, és megvárjuk, míg elolvadnak. Célszerű folyamatosan kevergetni egy kis habverő segítségével, hogy ne „túrósodjon” be a szósz. Amikor a sajt elolvadt, a keményítőt 30 ml vízzel kikeverjük, és a szószhoz csurgatjuk. Kb. 40-50 másodpercig rotyogtatjuk, hogy behúzzon, majd hozzákeverjük a már korábban felaprított paradicsomot és a jalapeñót, és a hűtőbe tesszük.

A virslikhez felforraljuk a vizet, majd a forrástól számítva nagyjából 1 percig főzzük őket. Vigyázzunk, mert a virsli már alapból főtt, így igazából csak újra kell melegíteni. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és már tálalhatunk is.

A hotdog-kiflik belsejét megkenjük kevés sajtszósszal, beleteszünk egy-egy virslit, majd megint jöhet a szósz, végül pedig megszórjuk őket a pirított hagymával.

Bundog, avagy a bundás hot dog
Bundog, avagy a bundás hot dog

Ha tetszett a bundog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások