Street food

Cukkinislangalló

Cukkinis langalló
cukkinis langalló, cukkinis recept

Hozzávalók
A tésztához
150 g
burgonya
250 g
finomliszt
10 g
friss élesztő
100 ml
tej
100 ml
langyos víz
1 ek
szoba-hőmérsékletű zsír
1 tk
A feltéthez
150 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
bazsalikom + a díszítéshez
200 g
cukkini
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
porcukor
1 tk
10%-os ecet
0.5 mk
0.5 ek
olívaolaj

Elkészítés

A cukkinis langalló tésztájához először a burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és melegen áttörjük, hogy kigőzölődjön. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tészta alapanyagait egy dagasztógépbe tesszük és kb. 10 percig dagasztjuk. Első megítélésre egy lágyabb tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, ettől lesz kellően laza és lyukacsos a megsült langalló. Letakarva, szobahőmérsékleten 60 percig kelesztjük. 

Közben elkészítjük a feltéteket. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot. A cukkinit pedig 1 mm vastag karikára szeleteljük. 

A savanyított hagymához mindössze annyi a teendőnk, hogy apróra vágjuk a hagymát és a petrezselymet, alaposan elkeverjük a többi alapanyaggal, és legalább fél órára betesszük a hűtőbe. 

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyikből egy 1,5 cm vastag téglalapot nyújtunk. A tepsit kibéleljük zsírpapírral, ráhelyezzük a tésztalapokat és megkenjük őket a fűszeres tejföllel. Erre mehet rá a cukkini, amit félig fedésben helyezünk egymásra (kvázi, mint a halpikkelyeket), ezzel is fokozva a langalló látványát. Ezek után már mehet is be a 210 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. 

Tálalásnál a tetejére hamozunk a savanyított hagymából (természetesen a leve nélkül) és pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük még a langallót.

cukkinis-langallo-3
Cukkinis langalló (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Még több laza langalló, avagy kenyérlángos:

Vegán langalló

Zé-féle grillezett kenyérlángos

Megúszós kenyérlángos

www.streetkitchen.hu

Ha igazi fesztiválhangulatot szeretnétek megidézni otthon, akkor jöhet a langalló! Nem csak fatüzelésű kemencében lehet összedobni a nyári kedvencet, sütőben is simán elkészíthető ez a vega verzió. Megéri vele a pepecselés!

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
150 g
burgonya
250 g
finomliszt
10 g
friss élesztő
100 ml
tej
100 ml
langyos víz
1 ek
szoba-hőmérsékletű zsír
1 tk
A feltéthez
150 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
bazsalikom + a díszítéshez
200 g
cukkini
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
porcukor
1 tk
10%-os ecet
0.5 mk
0.5 ek
olívaolaj

A cukkinis langalló tésztájához először a burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és melegen áttörjük, hogy kigőzölődjön. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tészta alapanyagait egy dagasztógépbe tesszük és kb. 10 percig dagasztjuk. Első megítélésre egy lágyabb tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, ettől lesz kellően laza és lyukacsos a megsült langalló. Letakarva, szobahőmérsékleten 60 percig kelesztjük. 

Közben elkészítjük a feltéteket. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot. A cukkinit pedig 1 mm vastag karikára szeleteljük. 

A savanyított hagymához mindössze annyi a teendőnk, hogy apróra vágjuk a hagymát és a petrezselymet, alaposan elkeverjük a többi alapanyaggal, és legalább fél órára betesszük a hűtőbe. 

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyikből egy 1,5 cm vastag téglalapot nyújtunk. A tepsit kibéleljük zsírpapírral, ráhelyezzük a tésztalapokat és megkenjük őket a fűszeres tejföllel. Erre mehet rá a cukkini, amit félig fedésben helyezünk egymásra (kvázi, mint a halpikkelyeket), ezzel is fokozva a langalló látványát. Ezek után már mehet is be a 210 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. 

Tálalásnál a tetejére hamozunk a savanyított hagymából (természetesen a leve nélkül) és pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük még a langallót.

cukkinis-langallo-3
Cukkinis langalló (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Még több laza langalló, avagy kenyérlángos:

Vegán langalló

Zé-féle grillezett kenyérlángos

Megúszós kenyérlángos

Ha tetszett a Cukkinis langalló receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept