Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz

A tésztához:

350 ml szobahőmérsékletű víz
15 g élesztő
1 tk só
1 tk cukor
550 g pizzaliszt
1 ek olívaolaj

A feltéthez:

1 szál füstölt szárazkolbász
1 fej lilahagyma
200 g tejföl
100 - g sajt (trappista, cheddar, amit szeretnénk)

A fokhagymás olajhoz:

150 ml olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss rozmaring
Hirdetés

Zé-féle grillezett kenyérlángos

Egy jó kenyérlángost bármikor bedobnánk, de akkor szeretjük a legjobban, ha szabadtűzön készült. Zé most összedobott egy magyaros ízvilágú kenyérlángost a katlanban, mentsétek le a receptet, aztán irány grillezni!
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz

A tésztához:

350 ml szobahőmérsékletű víz
15 g élesztő
1 tk só
1 tk cukor
550 g pizzaliszt
1 ek olívaolaj

A feltéthez:

1 szál füstölt szárazkolbász
1 fej lilahagyma
200 g tejföl
100 - g sajt (trappista, cheddar, amit szeretnénk)

A fokhagymás olajhoz:

150 ml olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss rozmaring

A tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzászórjuk a sót és a cukrot, majd átkeverjük. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, ráöntjük az élesztős vizet, az olívaolajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Ha szép fényes és ruganyos lesz, megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk és árnyékos, hűvösebb helyen 1,5-2 órát pihentetjük.

Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és négy részre vágjuk. Szép kis bucikká formázzuk őket. A feltéthez a kolbászt vékony karikára, a hagymát vastagabb cikkekre vágjuk. A fokhagymás olajhoz az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a kakukkfüvet és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot. A tejfölt átkeverjük, a sajtot pedig lereszeljük nagylyukú reszelőn. A tésztabucikat hosszúkás alakúra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a fokhagymás fűszeres olajjal és a megkent oldalával lefelé a grillrácsra fektetjük. Pár perc után amikor megsült a tészta alja, lekenjük a tetejét is olajjal és gyorsan megfordítjuk. Sülés közben mehetnek is rá a feltétek. Először tejföl, majd reszelt sajt, kolbászkarikák, lilahagymagerezdek és még kevés fokhagymás olaj. Amikor megsült a tészta másik fele is és ráolvadt a sajt, már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások