A krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét. Kinyomkodjuk amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, ezután összedolgozzuk.
Egy serpenyőben közepesen erős lángon olajat melegítünk. A masszából korongokat formázunk a kezünkkel, és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a rösztiket. Önmagában, de köretként is kiváló étel.
Egy kis fokhagyma teljesen más dimenzióba emeli ezt az ételt. És ami a legjobb, eheted magában is, de egy jó csülök vagy pörkölt mellé is kiváló köret.
Hozzávalók
2 főre
750 g
burgonya
(pucolt)
só
60 g
liszt
1 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
20 ml
olaj
A krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét. Kinyomkodjuk amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, ezután összedolgozzuk.
Egy serpenyőben közepesen erős lángon olajat melegítünk. A masszából korongokat formázunk a kezünkkel, és oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük a rösztiket. Önmagában, de köretként is kiváló étel.
Ha tetszett a Fokhagymás röszti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!