Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A rösztihez

1 db cukkini (kb. 180 g)
1 db kisebb édesburgonya (kb. 220 g)
őrölt bors
2 ek liszt
1 db tojás
1 - 2 ek olívaolaj a sütéshez

A buggyantott tojáshoz

kb. 1,5 l víz
30 ml 20 %-os ecet
2 db tojás

A tálaláshoz

1 db avokádó
só, bors
1 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ropogós röszti avokádóval és buggyantott tojással

A buggyantott tojás igazi luxy kaja, mégis tök könnyű elkészíteni, és a sok-sok zöldséggel, pláne az avokádóval nagyon egészséges is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A rösztihez

1 db cukkini (kb. 180 g)
1 db kisebb édesburgonya (kb. 220 g)
őrölt bors
2 ek liszt
1 db tojás
1 - 2 ek olívaolaj a sütéshez

A buggyantott tojáshoz

kb. 1,5 l víz
30 ml 20 %-os ecet
2 db tojás

A tálaláshoz

1 db avokádó
só, bors
1 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rösztihez a cukkinit héjastul, a édesburgonyát pedig meghámozva reszeljük le. A cukkinit lesózzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percig, hogy minél több levet eresszen. 

Közben feltesszük a vizet melegedni a buggyantott tojáshoz, és öntünk hozzá ecetet. Egy kis szűrőbe törjük a tojást (ha nem friss a tojásunk, akkor legyen hűtőhideg), mert így a túl híg fehérje lecsöpög róla, ezért szebbre lehet megfőzni, és a szűrőből tesszük bele a gyöngyöző, ecetes vízbe. Fontos, hogy semmiképpen ne forrjon a vizünk, mindig csak éppen gyöngyözzön! 3-4 perc alatt el is készül, amikor a fehérje már szépen befedte a sárgáját. Ezután törlőpapírra szedjük, hogy ne áztassa el a rösztit. 

A cukkinit még kézzel is kicsavarjuk, hogy minél szárazabb legyen, mert annál jobban fog ropogni a rösztink. Összekeverjük az édesburgonyával, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Egy nagy gombóccá formázzuk a masszát, majd egy serpenyőbe tesszük a felmelegített olajra, egy spatulával laposra nyomjuk, így egy kör alakú lepényt formázunk belőle, majd ropogósra pirítjuk mindkét oldalát. Óvatosan fordítjuk meg, mert ilyenkor még könnyen szétesik. (Használhatunk kevés vajat is, ettől finomabb íze lesz.)

Az avokádót félbevágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tálalásnál a rösztit alulra helyezzük, jöhet a vékonyra szeletelt avokádó, és végül a buggyantott tojásunk, majd megszórjuk sóval, borssal, és egy kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Főzési idő: kb. 5 perc
  • Összesen: kb. 30 perc
röszti
Ropogós röszti avokádóval és buggyantott tojással

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?