Hirdetés
Instant

Kecskesajtos burger rösztivel

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

300 g darált marhahús
só, bors
4 ek olaj

A rösztihez

200 g reszelt, kinyomkodott burgonya
só, bors
100 ml olaj

A sajtszószhoz

20 g vaj
15 g liszt
só, bors
3 ág kakukkfű
200 - 300 ml meleg tej
80 g kecskesajtkrém

A hagymakarikákhoz

2 db hagyma
1 ½ ek liszt
bő olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsömle
1 ek vaj
1 db kovászos uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kecskesajtos burger rösztivel

Egyszerűen imádom a kecskesajt különleges, egyedi ízét, burgerekben meg főleg, úgyhogy próbáljátok ki ezt a kaját, mert szerintem a marhahússal, rösztivel és ropogós hagymával ez az egyik legjobb kombináció.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

300 g darált marhahús
só, bors
4 ek olaj

A rösztihez

200 g reszelt, kinyomkodott burgonya
só, bors
100 ml olaj

A sajtszószhoz

20 g vaj
15 g liszt
só, bors
3 ág kakukkfű
200 - 300 ml meleg tej
80 g kecskesajtkrém

A hagymakarikákhoz

2 db hagyma
1 ½ ek liszt
bő olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsömle
1 ek vaj
1 db kovászos uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rösztihez a reszelt, kinyomkodott burgonyát sózzuk, borsozzuk, 2 kupacra bontjuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát pirosra sütjük az olajon.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a kakukkfű leveleit, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Hozzákeverjük a krémsajtot, és így főzzük 4-5 percig lassú tűzön.

Kecskasajtos burger rösztivel

A húst 2 db 150 g-os húspogácsává formázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró serpenyőben lepirítjuk az olajon. Ez oldalanként 4-5 perc, de attól függ, mennyire szeretjük kicsit rózsaszínesen. Ha szükséges, betehetjük 180 fokra előmelegített sütőbe pár percre.

A bucik alját és tetejét megpirítjuk egy serpenyőben a vajon. A hagymát felszeleteljük, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. 

Már csak az összepakolás van hátra: a buci aljára teszünk egy rösztit, jöhet rá a hús, a sajtszósz, fel szeletelt kovi ubi, majd a hagymakarika. Ne felejtsetek el inni hozzá egy jó hideg sört!

Ha tetszett a kecskesajtos burger rösztivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások