Hozzávalók
- 400 g burgonya (300 g kinyomkodva)
- 80 g liszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 10 ek olaj
Hozzávalók
- 400 g burgonya (300 g kinyomkodva)
- 80 g liszt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 10 ek olaj
A lapcsánka elkészítéséhez a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Ezután amennyire lehet, kézzel kifacsarjuk belőle a nedvességet. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
A masszát kettéosztjuk, és közepes lángon, 5 evőkanál olajon, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra pirítjuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tócsni, lepcsánka, lapcsánka:
Sajttal töltött baconös tócsni
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal