Street food

Gesztenyés-húsosempanadas

Gesztenyés-húsos empanadas

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
200 ml
víz
2 csipet
100 ml
olívaolaj
1 mk
szárított élesztő
A töltelékhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 ek
olaj
400 g
darált sertés- vagy marhahús
só, bors
1 mk
chilipehely
1 tk
kakukkfű
1 tk
paradicsompaszta
2 - 3 ek
tejföl
100 g
gesztenye (sült-főtt)
A lekenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Sima gombóccá alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe dobjuk. 

Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répákat kisebb kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, felhevítjük, és üvegesre pirítjuk rajta a kétféle hagymát. Mehetnek rá a répakockák, majd jöhet újabb 3-4 perc pirítás. Ezután rárakjuk a húst, fűszerezzük, és jól lepirítjuk a húst is. Hozzákeverjük a tejfölt, a paradicsompasztát és kisebb darabokra vágott gesztenyét is. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 11-12 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Körbekenjük lazán felvert tojással a tészta széleit, az egyik felére rakunk kb. 2 evőkanál tölteléket, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a szélüket. Sütőpapíros tepsire tesszük a pitéket, lekenjük a tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. 

www.streetkitchen.hu

Klasszik húsos minipiték gesztenyével turbózva. Akár vacsira is nagyon szuper lesz ez a recept, a fűszeres, gesztenyés töltelékkel és a vékony tésztájával.

Hozzávalók

6 - 8 darabhoz
A tésztához
500 g
liszt
200 ml
víz
2 csipet
100 ml
olívaolaj
1 mk
szárított élesztő
A töltelékhez
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 ek
olaj
400 g
darált sertés- vagy marhahús
só, bors
1 mk
chilipehely
1 tk
kakukkfű
1 tk
paradicsompaszta
2 - 3 ek
tejföl
100 g
gesztenye (sült-főtt)
A lekenéshez
1 db
tojás

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Sima gombóccá alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe dobjuk. 

Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répákat kisebb kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, felhevítjük, és üvegesre pirítjuk rajta a kétféle hagymát. Mehetnek rá a répakockák, majd jöhet újabb 3-4 perc pirítás. Ezután rárakjuk a húst, fűszerezzük, és jól lepirítjuk a húst is. Hozzákeverjük a tejfölt, a paradicsompasztát és kisebb darabokra vágott gesztenyét is. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 11-12 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Körbekenjük lazán felvert tojással a tészta széleit, az egyik felére rakunk kb. 2 evőkanál tölteléket, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a szélüket. Sütőpapíros tepsire tesszük a pitéket, lekenjük a tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. 

Ha tetszett a Gesztenyés-húsos empanadas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept