Street food

Hawaiipizza

Hawaii pizza

Hozzávalók
A tésztához
25 g
élesztő
300 ml
langyos víz
1 tk
cukor
500 g
liszt
15 g
2 ek
olaj
A szószhoz
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
300 ml
passata
só, bors
2 tk
szárított oregánó
1 csokor
friss vagy 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
200 g
trappista sajt
180 g
gépsonka
200 g
konzerv ananász

Elkészítés

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.

A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a felaprított friss bazsalikomot is. Ha esetleg nincs friss, nyugodtan használhattok szárítottat. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 40x50 cm-esre nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a paradicsomos alappal, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a gépsonkával és a lecsöpögtetett ananásszal, majd 230 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Felszeleteljük, és aki bírja a forrót, már flamózhatja is.

  • Előkészítési idő: 75 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 5 perc
  • Összesen: 95 perc
hawaii pizza
Hawaii pizza

Még több hasonló tartalom:

Hawaii tészta

Hawaii háromszögek

www.streetkitchen.hu

Legyen szó esti filmezésről, vagy SK-s videók nézéséről, esetleg egy laza, baráti összeröffenésről, ezt a tepsis pizzát tuti, hogy mindenki imádni fogja. És ha igazán bátor vagy, nem teszed ki mellé a ketchupos flakont! :)

Hozzávalók

1 kb. 40x50 cm-es tepsihez
A tésztához
25 g
élesztő
300 ml
langyos víz
1 tk
cukor
500 g
liszt
15 g
2 ek
olaj
A szószhoz
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
300 ml
passata
só, bors
2 tk
szárított oregánó
1 csokor
friss vagy 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
200 g
trappista sajt
180 g
gépsonka
200 g
konzerv ananász

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.

A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a felaprított friss bazsalikomot is. Ha esetleg nincs friss, nyugodtan használhattok szárítottat. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 40x50 cm-esre nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a paradicsomos alappal, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a gépsonkával és a lecsöpögtetett ananásszal, majd 230 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Felszeleteljük, és aki bírja a forrót, már flamózhatja is.

  • Előkészítési idő: 75 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 5 perc
  • Összesen: 95 perc
hawaii pizza
Hawaii pizza

Még több hasonló tartalom:

Hawaii tészta

Hawaii háromszögek

Ha tetszett a Hawaii pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept