Hozzávalók
A tésztához
- 250 g fusilli tészta
- só
A raguhoz
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 350 g gépsonka egészben
- 350 g darabolt ananász
- kb. 500 ml passata
- só, bors
- 1 - 2 tk oregánó
- 1 - 2 tk bazsalikom
A tálaláshoz
- 200 g reszelt trappista
- 2 - 3 szál friss petrezselyem
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g fusilli tészta
- só
A raguhoz
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 350 g gépsonka egészben
- 350 g darabolt ananász
- kb. 500 ml passata
- só, bors
- 1 - 2 tk oregánó
- 1 - 2 tk bazsalikom
A tálaláshoz
- 200 g reszelt trappista
- 2 - 3 szál friss petrezselyem
A hawaii tésztánál a tészta kifőzése tulajdonképpen több időt vesz igénybe, mint a ragu összeállítása, így azzal kezdünk. A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
Míg fő a tészta, a raguhoz közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gépsonkát. További kb. 1 perc pirítás után beletesszük a lecsöpögtetett ananászt, és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük oregánóval, illetve bazsalikommal.
Forrástól számítva 1-2 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, és alaposan átforgatjuk benne, hogy a szósz mindenhol jól befedje a tésztát.
Tányérba szedjük az ételt, és a tetejét megszórjuk reszelt trappistával, végül friss petrezselyemmel díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a hawaii tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Hawaii csirke kukoricás rizzsel